Luyện thi đại học chất lượng cao

Đề thi học kì I môn Tiếng Anh lớp 10 - đề số 1

 - Người đăng bài viết: Đoàn Ngọc Anh  - Chuyên mục : đề thi đáp an dành cho học sinh Khối 10

Thpt.daytot.vn giới thiệu Đề thi học kì I môn Tiếng Anh lớp 10 đề số 1 cho các em tham khảo.

 

Đề Thi Học Kì I

Môn: Tiếng Anh – Lớp 10

Thời gian làm bài 60 phút

Part A: Multiple Choice

I. Read the passage and choose the best word for each blank.

All early television was broadcast in black and white. Color television was possible but it was too (1) _____ and of very poor quality until the middle of the 1950s. Color television broadcasts began in the United States in 1954, in Japan in 1960, and in Europe in 1967.

The first (2) _____ on the moon was broadcast live on television in 1969, and now television programs are transmitted all over the world immediately through the  use of satellites that transmit the  signals from the earth, through (3) _____, and back to the earth.

More people now (4) _____ their news and information through television than through newspapers and radio. The development of television is one of the most rapid and exciting (5) _____ of our century.

1: A. bulky    B. complicated      C. expensive     D. valuable

2: A. arriving       B. flying        C. landing         D. moving

 3: A. space     B. atmosphere      C. distance        D. area

4: A. have       B. get       C. take     D. bring

5: A. problems      B. facts      C. events     D. issues

II. Choose ONE sentence that is closest in meaning with the original one.

 6: The football match was canceled because it rained.

A. We postponed the football match whether it rained or not.

B. We planned to watch a football match because we didn’t know it would rain.

C. Despite the rain, we watched the football match as planned.

D. The football match was canceled because of the rain.

7: I have been learning English for seven years.

A. I started to learn English for seven years.

B. I started to learn English seven years ago.

C. I have started to learn English for seven years. .

D. I didn’t start to learn English seven years ago.

III. Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or phrases.

8: In large cases, children feel that they cannot _____ with the teacher.

A. contact      B. interact     C. transmit           D. relax

9: What makes computer a miraculous device?

A. strange        B. powerful     C. magical        D. excellent

10: A _____ is a film with factual information, often about a problem in society.

A. series        B. soap opera     C. documentary     D. Drama

11: She earned a degree in Physics with flying colors.

A. make less severe        B.  keep in mind

C. developed mind           D. with  a very high mark

12: A _____ is a film with factual information, often about a problem in society.

A. series      B. soap opera     C. documentary    D. drama

13: A: I think we should widen the roads.

B:  _____. If the roads are widened, cars and lorries can get to our village.

A. That’s a good idea           B. I don’t agree with you

C. I don’t think so                 D. I disagree with you

14: What do you usually do at 17:00 p.m?

A. He has an English lesson.           B. He usually plays football

C. He gets up and brush his teeth   D. He has breakfast and goes to school

15: Tom: _________________

Tony: For three years.

A. How long you have lived here? B. How long have you lived here?

C. How many years you lived here? D. How far did you live here?

16: Internet cafes allow you _____ your web-based e-mail account.

A. to access      B. accessing     C. access       D. be accessed

17: “Have fun, but don’t forget. You have to finish that paper.” “I know, Mom _______ it tomorrow. I already have the envelope.”

A. I’m mailing              B . I won’t mail

C. I mail                       D. I am going to mail

18: We live near a special school for people who can’t hear.

A. the dump             B. the deaf

C. the blind               D. the sick

19: ______________ I told the absolute truth, no one would believe me.

A. because          B. in spite of       C. since      D. Although

20: Only one of the people _________ work in the company is qualified.

A. what       B. which          C. who           D. where

21: Henry _______________(live) in New York for ten years before he ___________  (move) to Chicago last month.

A. has lived/ move               B. had lived/moved

C. had lived/ has lived          D. lived/had moved

III. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.

22: They used to living in Finland, but now they live in France.

A                              B                   C            D

23: Television can make things memory because it presents information is an effectiveway.
A                                    B                   C                           D

24: I ‘ll give you a call if I ‘ll need some help tomorrow.

A                                 B                 C        D

IV. Choose the word whose primary stress is pronounced differently from that of the others.

25:  A. paper       B. famous     C. rain        D. Channel

26: A. picture      B. suggest     C. sunburnt          D. Future

V. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

27: A. Background      B. career         C. second         D. Private

28: A.  alternate        B.  interfere     C.  stimulate        D.  Satisfy

PART B: WRITING

Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest in meaning with the original one.

1: Mary saw the map. She went to the hospital.

=> After…………………………………………………………………..

Question 2: A dictionary is a book. This gives you the meaning of words. (Connector “Which”)

=> …………………………………………………………………………

Write the correct form of the words in brackets.

 3: I think this game will be __________. (interest)

4: They often go to Vung Tau at the weekend. (Whquestion)

……………………………………………………………………………

Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the rewritten one is closest in meaning with the original one.

5: “ I’ll leave here tomorrow”, she said. (reported speech)

…………………………………………………………………………..

6:  Has somebody invited Lan to the party? (passive voice)

………………………………………………………………………….

**** The End ****

ĐÁP ÁN

 

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
C C A B C D B B C C D C A B
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
B A A B D C B A B B D B B A

PART B: WRITING (3 MARKS)

Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest in meaning with the original one.

1: Mary saw the map. She went to the hospital.

=> After Mary see the map, she went to the hospital

2: A dictionary is a book. This gives you the meaning of words. (Connector “Which”)

=> A dictionary is a book, which gives you the meaning of words.

Write the correct form of the words in brackets.

3: I think this game will be interesting(interest)

4: They often go to Vung Tau at the weekend. (Whquestion)

=> When do they often go to Vung Tau?

Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the rewritten one is closest in meaning with the original one.

5: “I’ll leave here tomorrow”, she said. ” (reported speech)

=> She said that she would leave there the day after/the following day/the next day.

6:  Has somebody invited Lan to the party? (passive voice)

=> Has Lan been invited to the party?

——— THE END ———


 
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Những tin mới hơn

 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Top