Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2017 chuyên Trần Phú

 - Người đăng bài viết: Đoàn Ngọc Anh  - Chuyên mục :  Đã xem: 670 

Thpt.daytot.vn giới thiệu Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2017 trường THPT chuyên Trần Phú, Hải Phòng có đáp án cho các em ôn tập thật tốt.

 

 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HẢI PHÒNG

TRƯỜNG THPT CHUYÊN TRẦN PHÚ     

KỲ THI THỬ THPTQG 2017 LẦN 02

MÔN: TIẾNG ANH

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 1 to 5.

A surprising number of popular spectator sports, for example football or baseball, (1)________ in Europe or the USA in the nineteenth century. This did not happen by chance. It was the (2)____________ of changes in the way people lived in those places at that time. Until then, more people lived In the country than in towns. They worked in small groups and had no regular time off. All this changed with the growth of factories and industry in the nineteenth century, first in Europe and (3)__________. In the USA. For the first time, most people began to live in towns, and they found themselves with regular free time. They had more leisure time than ever before. This resulted in the need for organized entertainment. Suitable games developed or were invented, typically team games, in which the crowd could (4)___________ sides and become involved. This gave people some of the entertainment they need in their free time. The recent explosion in TV, with the introduction of satellite and cable channels, has caused an increase in (5)_____________ for sports as entertainment. The money TV has broughtto games such as football, tennis and baseball means that spectator sports will certainly go on playing an important part in our lives.

Question 1: A. started                B. stemmed                 C. appeared            D. came

Question 2: A. result                  B. cause                     C. reason                D. effect

Question 3: A. lately                  B. next                       C. second                  D. then

Question 4: A. choose               B. take                         C. select                  D. decide

Question 5: A. requirement           B. need                   C. request                 D. demand

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experience are enriched. We feel that there are many disadvantages in streaming pupils. It does not take into account the fact that children
develop at different rates. It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child. After all, it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade!

Besides, it is rather unreal to grade people just according to their intellectual ability. This is only one aspect of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full, not just their academic ability. We also value personal qualities and social skills, and we find that mixed-ability teaching contributes to all these aspects of learning.

In our classroom, we work in various ways. The pupils often work in groups; this gives them the opportunity to learn to co-operate, to share, and to develop leadership skills. They also learn how to cope with the personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyze and evaluate, to communicate effectively. The pupils learn from each other as well as from the teachers. Sometimes the pupils work in pairs; sometimes the work on individual tasks and assignments, they can do this at their own speed. They also have some formal class teaching when this is appropriate. We encourage our pupils to use the library, and we teach them the skills they need in order to do this effectively. An advanced pupil can do advanced works; it does not matter what age the child is. We expect our pupils to do their best, not their least, and we give them every encouragement to attain this goal.

Question 6: The author's purpose of writing this passage is to________.

A. recommend pair work and group work classroom activities

B. emphasize the importance of appropriate formal classroom teaching

C. offer advice on the proper use of the school library

D. argue for teaching bright and not-so-bright pupils in the same class

Question 7: As it can be inferred from the passage, which of the following is an advantage of mixed-ability teaching?

A. Pupils as individuals always have the opportunities to work on their own.

B. Pupils can be hindered from an all-round development.

C. Formal class teaching is the important way to give the pupils essential skills such as those to be used in the library.

D. A pupil can be at the bottom of a class.

Question 8: The phrase "held back" in paragraph 1 means_________.

A. forced to study in lower classes             B. prevented from advancing

C. made to lag behind                                D. made to remain in the same classes

Question 9: Which of the following statements can best summarize the main idea of the passage?

A. Various ways of teaching should be encouraged in class.

B. The aim of education is to find out how to teach the bright and not-so-bright pupils.

C. Bright children do benefit from mixed-class teaching.

D. Children, in general, develop at different rates.

Question 10: In paragraph 1, "streaming pupils"____________.

A. will help the pupils learn best                                                

B. is quite discouraging

C. is the act of putting pupils into classes according to their academic abilities

D. aims at enriching both their knowledge and experience

Question 11: In the passage, the author's attitude towards "mixed-ability teaching" is________.

A. questioning                   B. objective                 C. critical                   D. approving

Question 12: According to the passage, which of the following is NOT true?

A. Pupils cannot develop in the best way if they are streamed into classes of different intellectual abilities.

B. There is no fixed method in teaching pupils to develop themselves to the full.

C. It's not good for a bright child to find out that he performs worst in a mixed-ability class.

D. Development of pupils as individuals is not the aim of group work.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 13: Make sure you________ up the data on your computer, because you might get a virus.

A. back                     B. store                    C. save                          D. copy

Question 14: That's no excuse! You know you__________ this report by today.

A. can't have finished                        B. must have finished

C. may not have finished                D. should have finished

Question 15: Indiana University, one of the largest in the nation, is located in a___________ town.

A. small beautiful Midwestern                  B. beautiful Midwestern small

C. Midwestern beautiful small                 D. beautiful small Midwestern

Question 16: I was tired when you saw me because I________ for the exam.

A. studied                   B. have been studying                 C. had been studying                D. would study

Question 17: The__________ on the kitchen table.

A. grocery is                     B. grocery are                     C. groceries is                   D. groceries are

Question 18: This winter wasn't_________ as difficult as last winter.

A. almost                       B. nearly                      C. closely                            D. just

Question 19:_________ we understand his reasons, we cannot accept his behaviour.

A. As if                           B. What if                      C. Even if                                D. Only if

Question 20: His speech was careful and_________, but his words seemed to make no sense.

A. distinctive                 B. distinction                    C. distinct                         D. distinguish

Question 21: Tom: "Is there anything interesting_________ the paper today?"

                     Anna: "Well, there's an unusual picture_________ the back page."

A. on – on                      B. in – on                C. in – in                      D. on - in

Question 22: Mrs. Davies asked me to tell you that she would like___________ by Friday at the latest.

A. the orders sent                   B. sending the orders                         C. sent the orders               D. that you sent

Question 23: It's_________ unique opportunity to see African wildlife in its natural environment.

A. the                    B. no article                     C. a                         D. an

Question 24: The hotel was terrible, but the wonderful beach___________ our disappointment.

A. came down with                  B. made up for                    C. got through to                    D. faced up to

Question 25: The book would have been perfect__________ the ending.

A. it hadn't been for                  B. hadn't it been for                  C. it had not been for                   D. had it not been for

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 26: Cynthia: "Hi, Victor. Do you think it's possible for us to have a talk sometime today?" Victor: "I'd love to, but______."

A. it's pretty tight schedule today.                            B. I'm pretty tight schedule today.

C. it has a pretty tight schedule today.                   D. I've got a pretty tight schedule today.

Question 27: John: "What time did the meeting end?'' Laura: "_________________."

A. As soon as possible.                 B. For half an hour.               C. In a minute.                    D. Just before lunch.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase CLOSEST in meaning to the bold and underlined part in each of the following questions.

Question 28: We decided to pay for the car on the installment plan.

A. cash and carry                       B. monthly payment                  C. credit card                        D. piece by piece

Question 29: I told you clearly and definitely not to write your answers in pencil, Smith!

A. altogether                            B. specifically                        C. thoroughly                           D. considerably

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase OPPOSITE in meaning to the bold and underlined part in each of the following questions.

Question 30: These were the people who advocated using force to stop school violence.

A. strongly condemned                   B. publicly said                   C. openly criticized                   D. publicly supported

Question 31: Names of the people in the book were changed to preserve anonymity.

A. reveal                         B. cover                        C. presume                      D. conserve

 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of  the followingquestions.

Question 32: The doctor said, “You really ought to rest for a few days. Jasmine."

A. The doctor strongly advised Jasmine to take a few days'rest.

B. The doctor suggested that Jasmine should take a shortrest.

C. Jasmine's doctor told that she should rest for a fewdays.

D. It is the doctor's recommendation that Jasmine should take a shortrest.

Question 33: He is an authority on primitive religion.

A. He has official permission to practise primitivereligion.

B. He is famous for his vast knowledge of primitivereligion.

C.He has authority over the people who practise primitivereligion.

D. He has a great influence on the people who practise primitivereligion.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 34: He failed his driving test the first time. As a result, he took it again.

A. He failed his driving test the first time and so he therefore took itagain.

B. He failed his driving test the first time and he therefore took itagain.

C. He failed his driving test the first time which he took itagain.

D. Failing his driving test the first time and he therefore took itagain.

Question 35: You’d better take the keys. It’s possible I’ll come home late.

A. If I come home late, you’d better take thekeys.

B. You’d better take the keys in case I come homelate.

C. You'd better take the keys as I possibly come homelate.

D. I'll probably come home late so that you’d better take thekeys.

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer.

The advent of the Internet may be one of the most important technological developments in recent years. Never before have so many people had access to so many different sources of information. For all of the Internet’s advantages, however, people are currently becoming aware of some of its drawbacks and are looking for creative solutions. Among the current problems, which include  a general lack of reliability and numerous security  concerns,    the most crucialis speed.                                

First of all, the Internet has grown very quickly. In 1990, only a few academics had ever heard of the Internet. In 1996, over 50 million people used it. Every year, the number of people with access to the Internet doubles. The rapid growth has been a problem. The computer systems which run the Internet have not been able to keep up with the demand. Also, sometimes, a request for information must pass through many routing computers before the information can be obtained. A request for information made in Paris might have to go through computers in New York, Los Angeles and Tokyo in order to obtain the required information. Consequently, the service is often slow and unpredictable. Service  also tends to be worse when the Internet is busiest - during the business day of the Western Hemisphere - which is also when companies need its service themost.

Some people are trying to harness the power of networked computers in such a way  as to avoid this problem. In 1995, a group of American universities banded together to form what has come to be known as Internet II. Internet II is a smaller, more specialized system intended for academic use. Since it is more specialized, fewer users are allowed access. Consequently, the time required to receive information has decreased.

Businesses  are  beginning  to  explore  a  possible  analogue  to  the  Internet  II.  Many businesses are creating their own “Intranets”. These are systems that can only be used by the members of the same company. In theory, fewer users should translate into a faster system. Intranets are very useful for large national and international companies whose branches  need to share information. Another benefit of an Intranet is an increased amount of security. Since only company employees have access to the information on the Intranet, their information is protected from competitors. While there is little doubt that the Internet will eventually be a fast and reliable service, industry and the academic community have taken their own steps toward making more practical globalnetworks.

Question 36: In the passage, which of the following ts NOT true of the Internet?

A. It has become increasinglylesspopular.          B. It has created a sense of financialsecurity

C. It tends tobeunreliable                                   D. It is sometimes too slow toaccess

Question 37: As it can be inferred from the passage, what benefits does Internet II have over the Internet I?

 

A. Small businesses pay higher premiums to access to theInternet

B. Internet II contains more information than theInternet.

C. Internet II has fewer users and therefore is faster toaccess

D. There is no governmental intervention regulating InternetII.

Question 38: The word "analogue" in paragraph 5 mostnearlymeans              .

A.solution                     B.alternative                 C.similarity                   D.use

Question 39: The word “harness" in paragraph 4 is closest in meaning to

A.block                         B. steal                          C.utilize                                           D.disguise

Question 40: According to the author, what is one reason why the Internet is sometimes slow?

A. Phone lines are often too busy with phone calls and fax transmissions to handle Internet traffic.

B. Most people do not have computers that are fast enough to take advantage of theInternet.

C. Often a request must travel through many computers before it reaches its final destination.

D. Scientists take up too much time on the Internet, thus slowing it down for everyone else.

 

Question 41: All of the following are advantages of business “Intranets” mentioned in the passageEXCEPT            

A. they movedatafaster.                   B. they share information with other companybranches.

C. they provide a higher levelofsecurity.       D. they are cheaper than otheralternatives.

Question 42: With which of the following conclusions would the author probably agree?

A. Fewer academic communities need to create their own Internetsystems.

B. An Internet system with fewer users would bequicker.

C. The technology used by Internet creators is too complex for computer owners to understand.

D. Companies who develop their own Intranets are limiting their information database.

 

Question 43: According to the passage, which of the following statements was true in 1990?

A. The Internet was a secure means to gaininformation.

B. Internet data proved to beimpractical.

C. The Internet experienced enormous growthrates.

D. Few people were using theInternet.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question  44:  After  the  police  had  tried  unsuccessfully  to  determine  to  who  the     car

belonged, they towed it to the station.

A.the police                  B.unsuccessfully           C. who                          D. itto

Question 45: Those who had already purchased tickets were instructed to go to gate first immediately.

 

A. Those           B. hadalreadypurchased            C.gatefirst                      D.immediately

Question  46:  For  thousands  of  years,  man  has  created  sweet-smelling  substances from

wood, herbs and flowers and using them for perfumes or medicine.

 

A. man                          B.sweet-smelling          C.usingthem                  D.or

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question47:          A.geographical       B. environmental C.agricultural                               D.biological

Question48:          A.biological                               B.biological            C.convert               D.conceal

Question49:             A.promised            B.raised                   C.devised                               D.advised

Question50:          A.deserve               B.medical                           C.select                  D.Respect

 

 

ĐÁP ÁN

 

1-A

2-A

3-D

4-B

5-D

6-D

7-A

8-B

9-A

10-C

11-D

12-A

13-A

14-D

15-D

16-C

17-D

18-B

19-C

20-A

21-B

22-D

23-C

24-B

25-D

26-D

27-D

28-B

29-C

30-C

31-A

32-A

33-B

34-B

35-B

36-A

37-C

38-C

39-C

40-C

41-D

42-D

43-D

44-C

45-C

46-C

47-B

48-B

49-A

50-

 


 
Tổng số điểm của bài viết là: 1 trong 1 đánh giá
1 - 1 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Những tin mới hơn

 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Top