Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh 2017 sở GD Huế

 - Người đăng bài viết: Đoàn Ngọc Anh  - Chuyên mục :  Đã xem: 2453 

Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2017 sở GDĐT Thừa Thiên Huế có đáp án là đề thi do thpt.daytot.vn sưu tầm cho các em tham khảo.

 

 

 

SỞ GIÁO DỤC ĐÀO TẠO THỪA THIÊN HUẾ                     KỲ THI THỬ THPT QUỐC GIA 2017

                                                                                                           MÔN: TIẾNG ANH

 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions 1 to 2. 

Question 1: You can make a good living in sales if you have the right attitude and strategies.

A. achieve consideration success                                          B. earn a lot of money

C. have a comfortable lifestyle                                              D. live a good life

Question 2: Most ethnic groups in Vetnam have their own costumes that reflect their unique culture identities. 

A invaluable                           B. different                  C. unpopular                          D. important 

 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions 3 to 4.

Question 3: A. bamboo                     B. offer                        C. student                   D. minute

Question 4: A. facility                       B. minority                  C. necessary               D. priority

 

Choose the word and phrase (A, B, C or D) that best fits the numbered space in the following passage.

WALT DISNEY

           There is no one who has not heard of Walt Disney; he is without doubt one of the most famous singers in the twentieth century and (5) ____most people know hardly anything about him. Although he became one of the most (6) ____ men in history, he left school at the age of sixteen and then studied art for a short time. By the (7) ____years of this century, he had already started to produce cartoons in Hollywood in partnership with his brother Roy, who, for some reason, never (8) _____to become as famous as Walt.  Disney is perhaps most well known on account of his lovable cartoon character, Mickey Mouse, who first appeared in 1928 in a film called “Steamboat Willie”. One of the most (9) _____cartoon films of all time is Snow White and seven Dwarfs, which when it was released in 1937, was the first full-length cartoon in the history of the cinema. 

Question 5: A. already                      B. yet                                        C. then                       D. however

Question 6: A. successfully              B. successful                           C. success                  D. succeed

Question 7: A. initial                                      B. primary                 C. early                       D. beginning

Question 8: A. managed                   B. achieved                 C. succeeded                           D. reached

Question 9: A. common                    B. known                    C. popular                  D. excited 

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet fo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions 10 to 11. 

Question 10: A. ocean                       B. official                     C. sincere                    D. ancient

Question 11: A. missed                     B. filled                        C. published                D. watched

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions 12 to 23.

Question 12: If you don't _ attention to what the teacher says in class, you may miss something important. 

A. get                                      B. have                        C. hold                                    D. pay 

Question 13: There's an increasing demand for cars which are more ____ on fuel. 

A. economical                         B. economy     C. economics                          D. economic 

Question 14: More than five thousand people ____ in the earthquake in Indonesia last year. 

A. is said to die                B. are said to be died          C. is said to be died              D. are said to have died 

Question 15: The woman asked ____ get lunch at school or not. 

A. whether the children could                                   B. can the children 

C. could the children                                                  D. even if the children could 

Question 16: Peter came ____ a fantastic idea for the school trip. 

A. down with                         B. down to                   C. over to                   D. up with 

Question 17:  ____ a few minutes earlier, you would have got a better seat. 

A. If you hadn't arrived          B. If you arrived            C. Had you arrived           D. Were you arrived 

Question 18: The school year in Vietnam ____ divided into two terms. 

A. is                                          B. is being                   C. has been                D. was 

Question 19: The more she practises _____ she becomes. 

A. the greater confidence       B. the more confident     C. more confidently  D. the most confident

Question 20: She made ____ an excuse about having to look after the kids so she wouldn't go to the party. 

A. over                                   B. off                              C. for                          D. up 

Question 21: Why don't you buy that ____ shirt? 

A. beautiful blue cotton        B. blue beautiful cotton     C. cotton beautiful blue    D. beautiful cotton blue 

Question 22: Few Asian students agreed ____ the American students' view that wives and husbands should share all thoughts. 

A. for                           B. with                                    C. on                                       D. to 

Question 23: Tom: ‘’Did you have ____ nice holiday?" — Mary: ‘’Yes, it was the best holiday I've’’ 

A. an                           B. the                                       C. a                                         D. -

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following questions 24 to 25.

Question 24: Tom is talking to Daisy about her trip to Vietnam.

Tom: 'Hey Daisy. How was your trip to Vietnam? -Daisy: “________________.”

A. I went there on my own.                                      B. Oh, great. I had a nice time.

C. I slept all the time on the plane.                  D. Well, I travelled by air 

Question 25: Peter is in a restaurant.

-           Waiter 'Are you ready to order?

-           Peter“______________.”                  

A. Yes, I'm ready. What's the order?                        B. Yes, I like giving orders to other people

C. Yes, I'd like to start with the salad, please.          D. Excuse me. Can I have the bill, please?

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the /ollowing questions 26 to 27. 

Question 26: Anne was looking forward to a holiday abroad but his remark threw cold water on her plans. 

A. made her feel enthusiastic                                    B. protected ... with water 

C. destroy ... with water                                            D. made her feel discouraged 

Question 27: It is considered improper to wear short skirt to a formaloccasion. 

A. casual                     B. festive                     C. special                                D. serious

 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions 28 to 30.

Question 28: It has always been her dreamtto write a successful novel.

A. successful                             B. has always been               C. dreamt                   D. to write

Question 29: Fuel is any substance or material that reacts chemically with another substance or matenal to produce hot

A. any                         B. hot                                      C. with                        D. that reacts 

Question 30: The earth is the only planet with a large number of oxygen in its atmosphere. 

A. its                           B. oxygen                                C. the                          D. number

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions 31 to 33.

Question 31: Lan doesn’t have enough time to do it well. 

A. If Lan had more time, she would do it well.

B. If Lan had more time, she did it well. 

C. If Lan had had more time, she would have done it well.

D. If Lan had more time, she will do it well. 

Question 32: Tom’s advice to me was to sell the share immediately. 

A. Tom had me sell the share immediately.                      

B. Tom encouraged me to sell the share immediately. 

C. Tom persuaded me to sell the share immmediately. 

D. Tom suggested I sell the share immediately. 

Question 33: Despite her great success, Anna didn’t seem to be happy.

A. As a result of her great success, Anna didn’t seem to be happy.

B. Although very successful, Anna didn't seem to be happy. 

C. Anna was very successful even though she didn't seem to be happy. 

D. Because of her great success Anna didn't seem to be happy. 

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 34 to 41.

If you enjoy water sports, Hawaii is the place for you. You can go swimming all year round in the warm water. You can go sport fishing from the shore or from a boat. If you like boats, you can go sailing, canoeing, or windsurfing. Or, you can also try some other water sports that are especially popular in Hawaii: surfing, snorkeling and scuba diving.

Surfing is a sport which started in Hawaii many years ago. The Hawaiians called it “he’e nalu”, which means “to slide on a wave”. If you want to try surfing, you need, first of all, to be a good swimmer. You also have to have an excellent sense of balance. You must swim out from the beach with your surfboard under your arm. When you get to where the waves begin to break, you wait for a calm moment. Then you try to stand up on the board. The wave will begin to rise under you. You must try to steer the board with your feet so you stay on top of the wave. The important thing is to keep your balance and not fall down. If you can manage this, you will have an exciting ride all the way in to the shore. 

Scuba diving and snorkeling are two ways to get a close look at the beauty lying below the surface of the ocean.  The waters off the Hawaiian Islands are clean, clear and warm.  They contain hundreds of kinds of colorful fish. The undersea world is made even more colorful by the coral reefs of red, gold, white and light purple. Among these reefs there may be larger fish or sea turtles.

Scuba diving allows you to see the most interesting undersea sights. “Scuba” means “Selfcontained Underwater Breathing Apparatus”, that is, equipment for breathing and swimming around far under water. In Hawaii, you can take special courses to learn how to scuba dive. After the courses, you can get a certificate that will allow you to dive alone. Since it can be dangerous, proper instruction and great care are always necessary when you are scuba diving. 

If you are adventurous, you might try snorkeling instead of scuba diving. Less equipment is needed, just a face mask, a breathing tube (snorkel) and flippers for your feet. It only takes a few minutes to learn how to snorkel.  Although you cannot dive deep into the water, you can   swim with your face below the surface. Breathing through the tube, you float on the surface, and keep yourself moving with your flippers. Even from the surface like this, there will be plenty of color and beauty to see.

Question 34: The passage is about ____.

A. surfing                                                                    B. tourist activities in Hawaii 

C. water sports around the world                            D. water sports in Hawaii

Question 35: You can infer from the passage that ____.

A. swimming in Hawaii can be dangerous

B. you need to take a course for all water sports

C. water sports are all expensive 

D. everyone can find a way to enjoy sports in the water

Question 36: You can go deep under water when you are ____.

A. surfing                    B. snorkelling                          C. scuba diving                      D. swimming

Question 37: If you want to try surfing, you ____.

A. need to be a good swimmer                                  B. should go to Australia

C. need to wait for a windy day                               D. should not go out into deep water.

Question 38: The water around the Hawaiian Islands is ____.

A. full of dangerous fish    B. often quite cold     C. usually very dark      D. full of colorful things to see

Question 39: The word “this” in the second paragraph refers to ____.

A. an exciting ride                                                      B. standing on the board 

C. staying on top of the wave                                   D.keeping balanced and not falling down Question 40: According to the passage, scuba diving ____.

A. is an ancient Hawaiian water sport                        C. requires good balance

B. requires special equipment and training   D.is the only way to see the fish underwater

Question 41:  The word “proper” in paragraph 4 refers to ____.

A. appropriate                       B. short and clear                   C. informative            D. enthusiastic

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that combines each pair of sentences in the following questions 42 to 43.

Question 42: The Internet declared a takeover. Online shopping has become a popular shopping method.

A.  The Internet declared a takeover when online shopping has become a popular shopping method. 

B. The Internet declared a takeover for online shopping has become a popular shopping method. 

C. Online shopping has become a popular shopping method ever since the Internet declared a takeover. 

D. Online shopping has become a popular shopping method in which the Internet declared a takeover. 

Question 43: I received a letter this morning. It really upset me. 

A. I received a letter this morning, so it really upset me. 

B. I received a letter this morning but it really upset me. 

C. I received a letter this morning so that it really upset me. 

D. I received a letter this moming which really upset me.

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 44 to 50.

         Amelia Earhart was born in Kansas in 1897. Thirty one years later, she received a phone call that would change her life. She was invited to become the first woman passenger to cross the Atlantic Ocean in a plane. The flight took more than 20 hours – about three times longer than it routinely takes today to cross the Atlantic by plane. Earhart was twelve years old before she ever saw an airplane, and she didn’t take her first flight until 1920. But she was so thrilled by her first experience in a plane that she quickly began to take flying lessons. She wrote, “As soon as I left the ground, I knew I myself had to fly.” 

  After that flight Earhart became a media sensation. She was given a ticker tape parade down Broadway in New York and even President Coolidge called to congratulate her. Because her recordbreaking career and physical appearance were similar to pioneering pilot and American hero Charles Lindbergh, she earned the nickname “Lady Lindy.” She wrote a book about her flight across the Atlantic, called 20 Hrs. 40 Min. 

       Earhart continued to break records, and also polished her skills as a speaker and writer, always advocating women’s achievements, especially in aviation. Her next goal was to achieve a transatlantic Her next goal was to achieve a transatlantic crossing alone. In 1927 Charles Lindbergh became the first person to make a solo nonstop flight across the Atlantic. Five years later, Earhart became the first woman to repeat that feat. Her popularity grew even more and she was the undisputed queen of the air. She then wanted to fly around the world, and in June 1937 she left Miami with Fred Noonan as her navigator. No one knows why she left behind important communication and navigation instruments. Perhaps it was to make room for additional fuel for the long flight. The pair made it to New Guinea in 21 days and then left for Howland Island, a tiny island in the middle of the Pacific Ocean. The last communication from Earhart and Noonan was on July 2, 1937 with a nearby Coast Guard ship. The United States Navy conducted a massive search for more than two weeks but no trace of the plane or its passengers was ever found. Many people believe they got lost and simply ran out of fuel and died.

Question 44: What does the passage mainly discuss? 

A. Achievements of early aviation pioneers  

B. The achievements of a pioneering aviatrix 

C. The tragic death of the queen of air                               

    D. The history of aviation 

Question 45: According to the passage, when did Amelia Earhart begin her first flight?

A. when she was 12 years old                                   B. when she first saw an airplane

C. 1920                                                                        D. when she started to take flying lessons.

Question 46: The word “sensation” in line 8 is closest in meaning to ____.

A. excitement                         B. feeling                     C. perception                          D. hit 

Question 47: Amelia Earhart was called “Lady Lindy” because ____.

A. of her career and her physical resemblance to Lindbergh

B. she repeated Charles Lindbergh’s feat. 

C. President Coolidge gave her the nickname. 

D. She was the undisputed queen of the air.

Question 48: The word “it” in line 20 refers to ____.

A. aviation                  B. plane                       C. the reason                          D. communication

Question 49: The word “massive” in line 25 is closest in meaning to ____.

A. large                      B. careful                                C. substantial                         D. general

Question 50: According to the passage, which of the following statements about Earhart is NOT true? 

A. She wrote a book about her solo nonstop flight across the Atlantic, called 2o Hrs. 40 min. 

B. In her last adventure, she didn’t take communication and navigation instruments by accident, and that led to the tragedy. 

C. She was in her late twenties when she took her first flight. 

D. She is regarded as the female Chare Lindbergh in aviation.

 

ĐÁP ÁN

 

1D

2B

3A

4C

5B

6B

7C

8A

9C

10C

11B

12D

13A

14A

15A

16D

17C

18A

19B

20D

21A

22C

23C

24B

25C

26A

27A

28C

29B

30D

31A

32D

33B

3D

35D

36C

37A

38D

39D

40B

41A

42C

43D

44B

45C

46B

47B

49C

49A

50B

 

 


 
Tổng số điểm của bài viết là: 1 trong 1 đánh giá
1 - 1 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Những tin mới hơn

 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Top