Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017 THPT Nguyễn Trãi, Yên Bái

 - Người đăng bài viết: Đoàn Ngọc Anh  - Chuyên mục :  Đã xem: 1786 

Thpt.daytot.vn giới thiệu Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017 THPT Nguyễn Trãi, Yên Bái có đáp án cho các em cùng ôn tập hiệu quả.

 

 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO YÊN BÁI

TRƯỜNG TRUNG HỌC PHỔ THÔNG

NGUYỄN TRÃI

(Đề gồm có 07 trang)

ĐỀ THI THỬ TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2017

Môn: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề

                                                                                                                         

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. supported               B. finished                 C. noticed                  D. approached

Question 2: A. teach                       B. break                     C. deal                        D. clean

 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following question.

Question 3: A. oceanic                   B. advantageous       C. compulsory          D. influential

Question 4: A. instrument              B. recipe                    C commitment          D. candidate

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Some people often say that using cars is not as convenient than using motorbikes.                               A                       B                                            C              D

Question 6: I like the fresh air and green trees of the village which I spent my vacation last year.                             A                   B                                       C                 D

Question 7: It was not until the end of prehistoric times that the first wheeled vehicles appearing.                       A                           B                             C                        D

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: The receptionist___ answered the phone, told me that the director was out.

A. who                                                B. whose                    C. that                         D. whom

Question 9: Students will not be allowed into the exam room if they______their student cards.

A. don’t produce                              B. didn’t produce     C. produced               D. hadn’t produced

Question 10:______the salesman promised to exchange the detective CD player for a new one, they insisted on getting a refund.

A. And                                                B. But                         C. Although               D. Despite

Question 11: Changes have been made in our schooling program. As a result, young children______

do homework any more.

A. couldn’t                                        B. needn’t                  C. oughtn’t                D. haven’t

Question 12: Although MERS (Middle East Respiratory Syndrome) spreeds through close contact with sick people, not through the air, many people still avoid_____to crowded places.

A. having gone                                   B. going                     C. to go                       D. gone

Question 13: A large number of inventions and discoveries have been _____accident.

A. in                                                    B. by                           C. at                            D. on

Question 14: The headmaster has decided that three lecture halls______in our school next semester.

A. will be building                           B. will build              C. are being built      D. will be built

Question 15: After the new technique had been introduced, the factory produced ______cars in 2014 as the yearbetore.

A. twice as many                              B. twice many as      C. as many twice      D. as twice many

Question 16: It is_____of businessmen to shake hands in formal meetings.

A. familiar                                                     B. ordinary                C. common                D. typical

Question 17: John has finally found a new job after being_____for three months..

A.out of reach                                   B. out of order          C. out of work           D. out of mind

Question 18:  Nguyen Thi Anh Vien performed so well the 28th Sea Games Women’s 200m butterfly that none of her rivals could_____her.      

A. look up to                                     B. come up to                        C. catch up with                    D. put up with

Question 19: Jane really loves the______, jewelry box that her parents gave her as a birthday present.

A. wooden brown nice                                            B. nice wooden brown  

C. brown wooden nice                                             D. nice brown wooden

Question 20: When asked about their preference for movies, many young people say that they are in favour______science fiction.

A. with                                   B. of                            C. in                                        D. for

Question 21:______at school yesterday when we were informed that there was no class due to a sudden power cut.

A. We have hardly arrived                                     B. We had arrived hardly

C. Hardly we had arrived                                                    D. Hardly had we arrived

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: I will communicate with you as soon as I have any news.

A. be related              B. be interested in                C. get in touch           D. have connection

Question 23: He is an honest man. You can rely on him to do a good job.

A. take in                               B. count on                C. base on                              D. put up with

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: “Please speak up a bit more, Jason. You’re hardly loud enough to be heard from the back”, the teacher said.

A. visible                   B. edible                                C. eligible                  D. inaudible

Question 25: I could  not see what she was doing. It was so dark down there.

A. make out                           B. make up                C. make for                D. make from

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: I could not get the job because I did not speak English well.

  A. I failed to get the job because of my poor English.

  B. Despite my poor English, I was successful in the job.

  C. I wish I had got the job so that I could speak English well.

  D. I would have spoken English well if I could get that job.

Question 27: I wish I hadn’t accepted the invitation to her birthday party.

  A. I insisted on having been invited to her birthday party.

  B. I was very glad to accept the invitation to her birthday party.

  C. I regret accepting the invitation to her birthday party.

  D. If only I had come to her birthday party.

Question 28: “How brave you are!” he said to the firemen.

  A. He asked how brave the firemen were.

  B. He blamed the firemen for their discouragement.

  C. He criticized the firemen for their discouragement.

  D. He praised the firemen for their courage.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: What has happened? You look as if you have been in the wars.

A. You look like an old soldier.

B. You are wearing many medals.

C. You look as though something unpleasant has happened to you.

D. You look as though you have been fighting

Question 30: The agreement ended six-month negotiation. It was signed yesterday.

A. The agreement which ends six-month negotiation was signed yesterday.

B. The agreement which was signed yesterday lasted six months.

C. The negotiation which lasted six months was signed yesterday.

D. The agreement which was signed yesterday ended six-month negotiation.

 

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

  In a word where 2 billion people live in homes that don’t have light bulbs, technology holds the key to banishing poverty. Even the simplest technologies can tranform lives and save money.

            Vaccines, crops, computers and sources of solar energy can all reduce poverty in developing countries. For example, cheap oral-rehydration therapy developed in Bangladesh has dramatically cut the death toll from childhood diarrhoea.

  But even when such technologies exist, the depressing fact is that we can’t make them ........(18)  for those who most need them. Solar panels, batteries and ligh bulbs are still beyond the purse of many, but where they have been installed they change lives. A decent light in the evening gives children more time for homework and extends the productive day for adults.

  Kenya has a thriving solar industry and six years ago Kenyan pioneers also .......(19) connecting schools to the Internet via radio links. These people were fortunate started being able to afford solar panels, radios and old computers. How much bigger would the impact be if these things .......(21) and priced specifically for poor people?

  Multinationals must become part of the solution, because while they own around 60 percent of the world’s technology, they seldom make products for poor customers. Of 1,223 new drugs marketed worldwide from 1975 to 1996, for example, just 13 were for tropical diseases.

  People think those enterprises should do more to provide vital products such as medicines.............(23) different prices around the world to suit what people can afford. Alternatively, they could pay a percentage of their profit towards research and development for .........(25).

Adapted from “The Price is Wrong ” in “Focus on IELTS Foundations ”

by Sue O ’Connell, Pearson Longman, 2006

Question 31: A. cheaply enough   B. enough cheap       C. cheap enough D. enough cheaply

Question 32: A. were starting        B. started       C. had started            D. have been starting

Question 33: A. have been made B. are made               C. made                      D. were made

Question 34: A. at                           B. with                        C. on                           D. to

Question 35: A. the rich                 B. the wealthy           C. the better-off        D. the poor

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 41.

         Telecommuting is some form of computer communication between employees’ homes and offices. For employees whose job involve sitting at a terminal or word processor entering data or typing reports, the location of the computer is of no consequence. If the machine can communicate over telephone lines, when the work is completed, employees can dial the office computer and transmit the material to their employers. A recent survey in USA Today estimates that there are approximately 8,7 million telecommuters. But although the numbers are rising annually, the trend does not appear to be as significant as predicted when Business Week published “The Portable Executive” as its cover story a few years ago. Why hasn’t telecommuting become more popular?
         Clearly, change simply takes time. But in addition, there has been active resistance on the part of many managers. These executives claim that supervising the telecommuters in a large work force scattered across the country would be too difficult, or, at least, systems for managing them are not yet developed, thereby complicating the manager’s responsibilities.
        It is also true that employees who are given the option of telecommuting are reluctant to accept the opportunity. Most people feel that they need regular interaction with a group, and many are concerned that they will not have the same consideration for advancement if they are not more visible in the office setting. Some people feel that even when a space in  their homes is set aside as a work area, they never really get away from the office.
Question 36With which of the following topics is the passage primarily concerned?
A.   The advantages of telecommuting.                 B.   A definition of telecommuting.
C.   An overview of telecommuting.                                 D.   The failure of telecommuting.
Question 37How many Americans are involved in telecommuting?
A.   More than predicted in Business Week.
B.   More than 8 million.
C.   Fewer than estimated in USA Today.
D.   Fewer than last year.
Question 38The phrase “of no  consequence” means          .
A.  of no  use              B.  of no  good           C.   unimportant                     D. irrelevant 
Question 39The author mentions all of the following as concerns of telecommuting, EXCEPT………   
A.   the opportunities for advancement.               B.   the different system of supervision.
C.   the lack of interaction with a group.              D.   The work place is in the home.
Question 40The word “executives” in line 10   refers to          .
A.   telecommuters      B.   managers              C.   employees                        D. most people
Question 41The word “them” in line 11   refers to……….         
A.   systems                B.   telecommuters     

C.  executives                        D. responsibilities
 

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 42 to 50.

Choosing a career may be one of the hardest jobs you ever have, and it must be done with care. View a career as an opportunity to do something you love, not simply as a way to earn a living. Investing the time and effort to thoroughly explore your options can mean the difference between finding a stimulating and rewarding career and move from job to unsatisfying job in an attempt to find the right one. Work influences virtually every aspect of your life, from your choice of friends to where you live. Here are just a few of the factors to consider.
Deciding what matters most to you is essential to making the right decision. You may want to begin by assessing your likes, dislikes, strengths, and weaknesses. Think about the classes, hobbies, and surroundings that you find most appealing. Ask yourself questions, such as “Would you like to travel? Do you want to work with children? Are you more suited to solitary or cooperative work?” There are no right or wrong answers; only you know what is important to you. Determine which job features you require, which ones you would prefer, and which ones you cannot accept. Then rank them in order of importance to you.
The setting of the job is one factor to take into account. You may not want to sit at a desk all day. If not, there are diversity occupation – building inspector, supervisor, real estate agent – that involve a great deal of time away from the office. Geographical location may be a concern, and employment in some fields in concentrated in certain regions. Advertising job can generally be found only in large cities. On the other hand, many industries such as hospitality, law education, and retail sales are found in all regions of the country.
If a high salary is important to you, do not judge a career by its starting wages. Many jobs, such as insurance sales, offers relatively low starting salaries; however, pay substantially increases along with your experience, additional training, promotions and commission.
Don’t rule out any occupation without learning more about it. Some industries evoke positive or negative associations. The traveling life of a flight attendant appears glamorous, while that of a plumber does not. Remember that many jobs are not what they appear to be at first, and may have merits or demerits that are less obvious. Flight attendants must work long, grueling hours without sleeps, whereas plumbers can be as highly paid as some doctors.
Another point to consider is that as you mature, you will likely develop new interests and skills that may point the way to new opportunities. The choice you make today need not be your final one.
Question 42The author states that “There are no right or wrong answers” in   order to       .
A.   emphasize that each person’s answers will be different.
B.   show that answering the questions is a long and difficult process.
C.   indicate that the answers are not really important.
D.   indicate that each person’s answers may change over time.
Question 43The word “them” in paragraph 2   refers to          .
A.   questions              B.   answers                C.   features                            D. jobs
Question 44The word “assessing” in paragraph 2 could best be   replaced by         .
A.   discovering          B.   considering           C.   measuring                         D. disposing
Question 45According to paragraph 3, which of the following fields is NOT suitable for a person who does not want to live in a big city?
A.   plumbing              B.   law                       C.  retail  sales                        D. advertising
Question 46The word “evoke” in paragraph 4 is closest in   meaning to          .
A.  agree  on               B.  bring to mind       C.  be related to                     D. differ from
Question 47The word “that” in paragraph 4  refers to          .
A.   occupation           B.  the traveling life   C.  a flight attendant             D. commission
Question 48It can be inferred from the paragraph   3 that         .
A.   jobs in insurance sales are generally not well-paid.
B.   insurance sales people can earn high salary later in their career.
C.   people should constantly work toward the next promotion.
D.   a starting salary should be an important consideration in choosing a career.
Question 49In paragraph 5, the author  suggests that         .
A.   you may want to change careers at some time in the future.
B.   as you get older, your career will probably less fulfilling.
C.   you will be at your job for a lifetime, so choose carefully.
D.   you will probably jobless at some time in the future.
Question 50Why does the author mention “long, grueling hours without sleeps” in paragraph 4?
A.   To emphasize the difficulty of working as a plumber.
B.   To contrast the reality of a flight attendant’s job with most people’s perception.
C.   To show that people must work hard for the career they have chosen.
D.   To discourage readers from choosing a career as a flight attendant.

 

 

........................................HẾT ………………………….

 

ĐÁP ÁN

 

Question

Answer

Question

Answer

 

Question

Answer

Question

Answer

Question

Answer

1

A

11

B

 

21

D

31

C

41

B

2

B

12

B

22

C

32

B

42

D

3

C

13

B

23

B

33

D

43

C

4

C

14

D

24

D

34

A

44

B

5

C

15

A

25

A

35

D

45

C

6

C

16

A

26

A

36

C

46

B

7

D

17

C

27

C

37

B

47

B

8

C

18

C

28

D

38

C

48

B

9

A

19

D

29

C

39

B

49

A

10

C

20

B

30

D

40

B

50

B

 

 
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Những tin mới hơn

 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Tài liệu mới
Top