Đề thi thử THPT Quốc gia 2017 môn Tiếng Anh THPT Nguyễn Huệ

 - Người đăng bài viết: Đoàn Ngọc Anh  - Chuyên mục :  Đã xem: 1676 

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh THPT Nguyễn Huệ, Yên Bái có đáp án là tài liệu tham khảo hay để các em ôn tập cho kì thi sắp tới.

 

 

 

 Sở GD & ĐT Yên Bái                  KỲ THI TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2017

Trường THPT Nguyễn Huệ                                  Môn tiếng Anh.

                  (Đề gồm có 05 trang)                                 Thời gian làm bài 60 phút, không kể thời gian phát đề

 

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. Epidemic        B. Illegal                     C. Education                           D. Competitor

Question 2: A. Compose         B. Opponent               C. Wholesale               D. Colony

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. Discuss           B. Waving                   C. Airport                    D. Often

Question 4: A. Interview        B. Difficulty               C. Simplicity               D. Beautiful

Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: The skin receives nearly the third of the blood pumped out by the heart.

                                               A      B                                  C          D

Question 6: I had my motorbike repair yesterday but now it still doesn’t work.

                   A                            B                       C                              D

Question 7: If you are working with young children in a primary school, you will find that

                                               A                                 B                               C       

 

teaching  lively songs and rhymes are very popular.

                                                   D

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8. The next meeting _________ in May.

            A. will hold     B. will be held             C. will be holding       D. will have held

Question 9: The librarian told us not _________ reference books out of the library.

      A. taking                  B. to take                C. take                         D. took

Question 10: My responsibility is to _________ my little brothers.

A. take care of                        B. join hands               C. take over                 D. work together

Question 11: In Vietnam, two or more ________ may live in a home.

A. generations             B. generous                C. generation               D. generators

Question 12: __________ candidates are likely to succeed in job interviews.

A. Nervous                  B. Self-conscious        C. Self-doubt             D. Self-confident

Question 13: A good essay must __________contain enough interesting ideas and specific exam but also have good organization. 

A. in addition             B. either                      C. not only                  D. as well 

Question 14: The ground is wet. It ________ rained last night.

A. must                       B. must have               C. may have                D. might have

Question 15: There are several means of mass communication. The newspaper is one. Television is ______.

A. another                B. other                          C. the another             D. the other.

Question 16: Do you know the woman ______ lives next door?

A. she                       B. who                           C. whom                     D. her

Question 17: If you _______ less last night, you _______ so bad today.

A. had drunk- would not have felt     B. drank- would not feel            

C. had drunk- would not feel             D. would have drunk- would not feel

Question 18: I cant sleep ________ the hot weather.

A. because of             B. as                            C. because                   D. since

Question 19: British and Australian people share the same language, but in other respects they are as different as _________.

A. cats and dogs         B. chalk and cheese    C. salt and pepper       D. here and there

 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

 

Question 20: John: "Congratulations! You did great.              Mary:  - " ___________.”

A. It’s nice of you to say so.   B. It’s my pleasure.    

C. You’re welcome.                D. That’s okay.

Question 21: Minh : " My first English test was not as good as I expected "   Thomas : " _________."

A. Good Heavens!                  B. Never mind , better job next time!

C. That's brilliant enough!       D. It's okay . Don't worry.

 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or asking you.

A. be related to                                               B. be interested in      

C. pay all attention to                                                 D. express interest in

Question 23: “He insisted on listening to the entire story”.

      A. part                   B. funny                     C. whole                      D. interesting

 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the italic part in each of the following questions.

Question 24: He had never experienced such discourtesy towards the president as it occurred at the annual meeting in May.   

A. politeness                           B. rudeness                 C. measurement          D. encouragement

Question 25: We offer a speedy and secure service of transferring money in less than 24 hours.

A. uninterested                        B. unsure                    C. open                        D. slow

 

Read the following sentences and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. 

Question 26: They don’t know much knowledge of the jobs of their choice.

A. They have little knowledge of the jobs of their choice.

B. They have a few knowledge about the jobs of their choice.

C. They have few knowledge of the jobs of their choice.

D. They don’t have much knowledge of the jobs of their choice.

Question 27: Hardly are appeals allowed against the council’s decisions.

A. It’s too hard for the council to allow appeals against its decisions.

B. The council always allows appeals against its decisions.

C. Allowing appeals against its decisions is not good.

D. The council rarely allows appeals against its decision.

Question 28: When the unemployment rate is high, the crime rate is usually also high.

A. The unemployment rate is as high as the crime rate.

B. The higher the unemployment rate is, the higher the crime rate is.

C. The unemployment rate and the crime rate are both higher

D. The high rate of unemployment depends on the high rate of crime.

Question 29.They had to make plans for extra places in schools in the 1990s.

A. Extra places in schools had to be  made plans in the 1990s.

B. Extra places in schools in the 1990s had to make plans

C. Extra places in schools were had to make plans in the 1990s

D. Extra places in the 1990s in schools had to make plans

Question 30.I think Alfred Nobel invented dynamite.

A. It is think that Alfred Nobel invented dynamite.

B. It is thought that Alfred Nobel invented dynamite.

C. Alfred Nobel was invented dynamite by me.

D. Alfred Nobel was thought to invent dynamite by me.

 

Read of the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

       We are using up the world’s petroleum. We use it in our cars and to heat our building in winter. Farmers use petrochemicals to (31) ____ the soil rich. They use them to kill insects which eat plants. These chemicals go (32) ______ rivers and lakes and kill the fish there. Thousands of pollutants also go into the air and pollute it. Winds carry this (33) _____ air to other countries and other continents.

        Poor farmers use the same land over and over The land needs a rest so it will be better next year. However, the farmers must have food this year. Poor people cut down forests for firewood. In some areas when the trees are gone, the land (34) ______ desert. Poor people can’t save the environment for the future .

      This is not a problem for one country or one area of the world. It is a problem for all- humans. The people and the nations of the world must work together to   (35) _______ the world’s resources.

Question 31.    A. work                       B. change                    C. make                       D. let

Question 32.    A. out                          B. for                           C. at                            D. into

Question 33.    A. pollute                    B. polluting                 C. polluted                  D. pollution

Question 34.    A. gets                         B. changes                   C. turns                       D. becomes

Question 35.    A. recycle                    B. preserve                  C. keep                        D. reuse

Read of the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42

Since the world became industrialized, the number of animal species that have either become extinct or have neared extinction has increased. Bengal tigers, for instance, which once roamed the jungles in vast numbers, now number only about 2,300. By the year 2025, it is estimated that they will become extinct. What is alarming about the case of the Bengal tiger is that this extinction will have been caused almost entirely by poachers who, according to some sources, are not always interested in material gain but in personal gratification. This is an example of the callousness that is contributing to the problem of extinction. Animals, such as Bengal tiger, as well as other endangered species, are valuable parts of the world’s ecosystem. International laws protecting these animals must be enacted to ensure their survival and the survival of our planet.

Countries around the world have begun to deal with the problem in various ways. Some countries, in an effort to circumvent the problem, have allocated large amounts of land to animal reserves. They then charge admission prices to help defray the costs of maintaining the parks, and they often must also depend on world organizations for support. This money enables them to invest in equipment and patrols to protect the animals. Another response to the increase in animal extinction is an international boycott of products made from endangered species. This has had some effect, but by itself it will not prevent animals from being hunted and killed.

Question 36. What is the main topic of the passage?

A. the Bengal tiger                                                      B. international boycott         

C. endangered species                                                            D. problems with industrialization

Question 37. Which of the following is closest in meaning to the world “alarming” in the first paragraph?

A. dangerous                           B. serious                    C. gripping                  D. distressing

Question 38. The word “callousness” in the first paragraph could best be replaced by which of the following?

A. indirectness                        B. independence                     C. incompetence         D. insensitivity

Question 39. The above passage is divided into two paragraphs in order to contrast_______.

A. a problem and a solution                                        B. a statement and an illustration

C. a comparison and contrast                                      D. specific and general information

Question 40. What does the word “This” in the first paragraph refers to in the passage?

A. Bengal tigers                                                  B. Interest in material gain

C. Killing animals for personal satisfaction          D. The decrease in the Bengal tiger population

Question 41. Which of the following could best replace the word “allocated” in the second paragraph?

A. set aside                             B. combined                C. organized                            D. taken off

Question 42. Which of the following best describes the author’s attitude?

A. forgiving                            B. concerned               C. vindictive                           D. surprised    

 

Read of the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50

One of the seven wonders of the ancient world, the Great Pyramid of Giza was a monument of wisdom and prophecy built as a tomb for Pharaoh Cheops in 2720 B.C . Despite its antiquity, certain aspects of its construction makes it one of the truly wonders of the world. The thirteen- acre structure near the Nile river is a solid mass of stone blocks covered with limestone. Inside are the number of hidden passageways and the burial chamber of the Pharaoh. It is the largest single structure in the world. The four sides of the pyramid are aligned almost exactly on true north, south, east and west-an incredible engineering feat. The ancient Egyptians were sun worshippers and great astronomers, so computations for the Great Pyramid were based on astronomical observations.

Explorations and detailed examinations of the base of the structure reveal many intersecting lines. Further scientific study indicates that these represent a type of timeline of events – past, present and future. . Many of the events have been interpreted and found to coincide with known facts of the past. Others are prophesied for future generations and are currently under investigation. Many believe that pyramids have supernatural powers and this one is no exception. Some researchers even associate it with extraterrestrial beings of ancient past.

Was this superstructure made by ordinary beings, or one built by a race far superior to any known today?

 

Question 43. What has research of the base revealed?

A. there are cracks in the foundation               B. Tomb robbers have stolen the Pharaoh’s body

C. The lines represent important events          D. A superior race of people built in

Question 44. Extraterrestrial beings are__________.

A. very strong workers                                               B. astronomers in the ancient times

C. researchers in Egyptology                                      D. living beings from other planets

Question 45. Why was the Great Pyramid constructed?

A. As a solar observatory                                            B. As a religious temple

C. As a tomb for the Pharaoh                                     D. as an engineering feat

Question 46. In the second passage , the word ‘ prophesied’ is closest in meaning to _________.

A. affiliated                            B. precipitated             C. terminated               D. foretold

Question 47. What was the most probable reason for providing so many hidden passages

A. To allow the weight of the pyramid to settle evenly           

B. To permit the high priests to pray at night

B. To enable the Pharaoh’s family to bring food for his journey to the afterlife

D. To keep grave robbers from finding the tomb and the treasure buried with the pharaoh

Question 48. The word feat in the first paragraph is closet in meaning to __________.

A. accomplishment                 B. Appendage              C. festivity                   D. structure

Question 49. What do the intersecting lines in the base symbolize?

A. Architects’plan for the hidden passages      B. Pathways of the great solar bodies

C. Astrological computations                           D. Dates of important events taking place throughout time

Question 50. What is the best title for the passage?

A. Symbolism of the Great Pyramid                B. Problems with the Construction of the Great Pyramid

C. Wonders of the Great Pyramid of Giza       D. Exploration of the Burial Chamber of Cheops

 

 

The end

 

 

Câu

Đáp án

Câu

Đáp án

Câu

Đáp án

Câu

Đáp án

Câu

Đáp án

1

B

11

A

21

B

31

C

41

A

2

D

12

D

22

C

32

D

42

B

3

A

13

C

23

C

33

C

43

C

4

C

14

B

24

A

34

D

44

D

5

B

15

A

25

B

35

B

45

C

6

B

16

B

26

A

36

C

46

D

7

D

17

C

27

A

37

D

47

D

8

B

18

A

28

B

38

D

48

A

9

C

19

B

29

A

39

A

49

D

10

A

20

A

30

B

40

C

50

C


 
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Những tin mới hơn

 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Top