Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 11 THPT Triệu Sơn 4

 - Người đăng bài viết: Đoàn Ngọc Anh  - Chuyên mục :  Đã xem: 538 

Thpt.daytot.vn giới thiệu Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 11 THPT Triệu Sơn 4, Thanh Hóa năm học 2016 2017 có đáp án cho các em tham khảo và ôn tập.

 

 

SỞ GD&ĐT THANH HÓA

TRƯỜNG THPT TRIỆU SƠN 4 

(Đề thi gồm: 03 trang)

    ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ I NĂM HỌC: 2016- 2017

Môn: TIẾNG ANH – LỚP 11(Cơ bản)

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề

CODE 111

 

 

PART A: TRẮC NGHIỆM

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. honest                 B. hour                   C. honour                D. home

Question 2: A. cooked                B. stopped              C. laughed              D. loved

Question 3: A. match                   B. chair                 C. chemistry            D. watch

Question 4: A. photographs         B. bags                 C. kids                      D. days

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: We were having lunch when we hear the news.

A. we                        B. having                 C. hear                  D. the news

Question 6: He had come away, not knowing where to turn or what to doing.

A. had                    B. away                      C. not knowing             D. to doing

Question 7: They asked me what did happen the night before, but I was unable to tell them.

A. the night before               B. unable              C. what did happen           D. tell them

Question 8: Hung congratulated us about passing our exams.

A. us                             B. about                     C. passing             D. our exams

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 9: It's time we_____ harder.

A. studied                       B. study                     C. shall study               D. have studied

Question 10: If they had recognized her, they ________ to her.

A. will speak                       B. will have spoken

C. would have spoken         D. would speak

Question 11: I've got lots of________ but only a few really good friends.

A. best mates                B. acquaintances             C. neighbours              D. partners

Question 12: He ______ thousands of dollars to charity.

A. donated                    B. spent                             C. wasted                 D. sponsored

Question 13: Gold ______ jewelry.

A. used to make                 B. used to making            C. is used to make           D. is used to making

Question 14: He is so________ that he never lets his wife go out alone.

A. jelously                          B. jelousness                C. jealousy                  D. jealous

Question 15: Hung should have apologized ______ being late this morning, but he did not.

A. to                                  B. for                             C. out                 D. up

Question 16: _______ he was late he stopped to buy a sandwich.

A. If                                 B. So that                      C. Although                 D. Because

Question 17: They didn't finish their work on time, ______?

A. didn't they                       B. do they                   C. don't they         D. did they

Question 18: You _______ your new hat when I _______ you yesterday.

A. was wearing/ met                B. wore/ met                C. wore/ had met       D. were wearing/ met

Question 19: The plants want ______ daily.

A. to wate                           B. to be watered                 C. to watering               D. being watered

Question 20:The result of exam_______ this afternoon.

A. will be announced             B. will announce                C. will announced       D. will be announce

Question 21: I often take part...... social activities every weekend

A. For                           B. against                    C. in                D. over.

Question 22: I'm happy _____ that you have passed the exams.

A. knew                       B. to know                      C. knowing               D. have known

Question 23: They made her ______ there for the weekend.

A. stay                        B. to stay              C. staying               D. stayed

Question 24: Their homework needs _______ up again.

A. checking                      B. to check               C. be checking             D. checked

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 25: "Let's go out for dinner." "..............."

A. Thank you                   B. Good idea              C. I agree             D. My pleasure

Question 26: Mike: "I'm taking my end of term examination tomorrow" ~ Windy: "___________"

A. Good time.                    B. Good day              C. Good chance                 D. Good luck

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 27: The price of petroleum has decreased since last month.

A. gone down                  B. give up                    C. look for               D. let off

Question 28: In tonight's quiz, our competitors have come from all over the country.

A. judges                        B. contestants                C. singers                D. winners

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 29: The price of petroleum has decreased since last month.

A. fall in                        B. increase                     C. reduce                   D. cut down

Question 30: The President expressed his deep sorrow over the bombing deaths.

A. joyance                     B. anxiety                    C. disappointment                D. interest

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

PREPARING A DINNER PARTY

Giving a dinner party is a wonderful way of entertain people. You can also make new friends and give others the chance to get to know each other better. It needs planning, though. First, make a guest list, with different kinds of people and a mixture of women and men. Don't invite couples because they aren't so much fun.

When you know who can come, find out what they like to eat and drink. Note down any who are vegetarians, or who can't eat or drink certain things for religious seasons.

Then plan their menu. Include a first course, a choice of main courses and a dessert, plus lots of people's favourite drinks. The next thing to do is the shopping. Make sure buy more than enough of everything, and that someone can help you carry it!

On the day, start cooking early. Give people appetizers like Greek mezze or Spanish tapas, so they don't get hungry if they have to wait. Serve the delicious meal, sit down with your guests and have a good time – you've earned it!

Question 31: Which of the following is NOT mentioned as the purpose of giving a dinner party?

A. to entertain people.                       B. to make new friends.

C. to get people to know more about their host and hostess.           D. to help people to know each other better.

Question 32: When giving a dinner party, you should NOT invite.........................

A. husbands and wives.                     B. those who are vegetarians.

C. both women and men.                   D. those who can't eat or drink certain things.

Question 33: The menu should include these EXCEPT..........................

A. a first course              B. a supper             C. a dessert              D. main courses

Question 34: According to the passage, starters should be served...........................

A. because the guests want to have a good time together

B. because the guests like eating them

C. because the guests want to eat them while having to wait

D. because the guests may be hungry while having to wait

Question 35: What should you do while the guests are having their evening meal?

A. Stand beside the guests without doing anything.               B. Sit down with the guests and have a good time.

C. Sit down with the guests to show your politeness.             D. Only serve the guests with the food.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Last Saturday the...(36)... of three classes of my school took...(37)... the annual final English Competition organized by our English teachers. Its aim was to stimulate the spirit of...38)... English among students. The competition...(39)... by the Students' Parents Society. Mrs Lien, our...(40)... teacher, explained the competition's rules to the students.

Question 36: A. representatives                  B. monitors              C. representants           D. competitors

Question 37: A. part to                                 B. part out               C. part in                       D. part of

Question 38: A.to learn                              B. learning                C. learned                      D. to learning

Question 39: A. was sponsored                 B. sponsored          C. to sponsor                    D. sponsor

Question 40: A. England                            B. English                C. Englished                   D. Englishing

 

PART B: TỰ LUẬN

 

Rewrite the following sentences in such a way that they mean almost the same as those printed before them. (0,5 x 4 câu = 2,0 điểm)

Question 41: She said to him, "If I were you, I would attend the class."

=> She told him......................................................

Question 42: My teacher said, " I think you should study harder."

=> My teacher advised................................................

Question 43: " Why don't we go to Paris for the weekend."

=> Neil suggested.............................................................

Question 44: She started studying English 10 years ago.

=> She has.........................................................................

 

________THE END_________

 

(Học sinh không được dùng từ điển)

 

Đáp án Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 11

 

A. TRẮC NGHIỆM: Mỗi câu đúng 0,2đ x 40câu = 8,0đ

 

1D

2D

3C

4A

5C

6D

7C

8B

9A

10C

11B

12A

13C

14D

15B

16C

17D

18D

19B

20A

21C

22B

23A

24A

25B

26D

27A

28B

29B

30A

31C

32A

33B

34D

35B

36A

37C

38B

39A

40B

 

B. TỰ LUẬN: Mỗi câu đúng 0,5đ x 4câu = 2,0 đ

 

Question 41: => She told him (that) if she were him, she would attend the class.

Question 42: => My teacher advised me to study harder.

Question 43: => Neil suggested going to Paris for the weekend.

Question 44: => She has studied English for 10 years.

=> She has been studying Enlish for 10 years.

 

________THE END_________


 
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Những tin mới hơn

 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Tài liệu mới
Top