Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 THPT IVS năm 2016

 - Người đăng bài viết: Đoàn Ngọc Anh  - Chuyên mục :  Đã xem: 445 

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 THPT IVS, Bắc Ninh năm học 2016 -2017 có đáp án được chọn lọc kỹ càng, giúp các em làm quen với các dạng câu hỏi.

 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO BẮC NINH

TRƯỜNG PHỔ THÔNG IVS

 

ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I  TIẾNG ANH 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(50 câu trắc nghiệm)

 

 

 

 

 

 

 

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

 

Question 1:    A. chair            B. child                          C.   cheap                             D.  chemist

Question 2:   A. business        B. shut                            C.   summer                       D.  sunrise

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

 

Question 3: A. recently              B. conduct                    C. attitude                            D. marriage

Question 4: A. birthday             B. cowboy                    C. enjoy                                D. pleasure

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that need correction in each of the following questions.

 

Question 5: She is looking forward to go to France to visit her relatives there.    

                                    A          B           C                                      D

Question 6: The man  whom is standing over there is my teacher

                              A           B                    C        D

Question 7: Unless you don’t give  up eating so much meat, you will continue to put on weight.

                                           A                   B                                    C                      D             

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

 

Question 8: In Britain, schooling is ………….. for children from the age of  5 to 16

          A. enforced                   B. compulsory                        C. obliged                D. made

Question 9: Gestures such as waving and handshaking are ………….. forms of comunication

          A. direct                        B. regular                    C. verbal                            D. non – verbal

Question 10: Over , plant species and , animal species around the globe are ……….. with extinction.

          A. threatened                B. carried                 C. dealt                         D. worried

Question 11: His wife was not ……… to have poisoned him for money

          A. believe                      B. belief              C. believed                     D. believing

Question 12: An Indian woman has to ………….. more in a marriage than a man

          A. determine                 B. sacrifice                              C. effort                                 D. do

Question 13: The family has a very important role in ………….. children

          A. social                      B. socialist         C. socializing                            D. socialism

Question 14: There are two parallel school systems in English, state school and ………….. school

          A. national                    B. public                                 C. primar                 D. secodary

Question 15: We saw two policemen________ after the thief.

    A. was running              B. to run                         C. ran                         D. run

Question 16: We were good friends. We__________ each other for a long time.

   A. have know                B. had known             C. had been knowing     D. knew

Question 17: Don’t waste time_______ that6 broken vase.

A. to mend                     B. mending                  C. for mending                D. on mend

Question 18: There’s no place like …………..

          A. house                   B. home                        C. home base                                                                    D. household

Question 19: If she hadn’t been sick, she________ with me to the party.

A. would go                   B. went                          C. had gone                 D. would have gone

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

 

Question 20: A: “ I’ve passed my exam.           ” - B: “…………………. ”

          A. Good luck                B. It’s nice of you to say so

          C. That’s a good idea.    D. Congratulations!

Question 21: A: “ Would you like to have dinner with me?” B: “ …………”

          A. Yes, I’d love to        B. I’m very happy

          C. Yes, It is                  D. Yes, so do I

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

 

Question 22: Our parents join hands to give us a nice house and a happy home

          A. deal with                  B. manage                C. help together                 D. work together

Question 23: John, could you look after my handbag while I go out for a minute.

         A. take part in                B. take over                           

         C. take place                  D. take care of

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

 

Question 24: It’s cold outside. Put on your coat.

         A. take care                    B. take on     C. take over       C. take off

Question 25: Some people think it is rude to point at someone

          A. informal                    B. polite                                  C. easy                     D. formal

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

 

Question 26 “I am sorry I forgot to post your letter,” Phong said to me,

A. Phong said that he is sorry he forgot to post my letter.

B. Phong apologized me to forget to post my letter.

C. Phong apologized for forgetting to post my letter.

D. Phong was sorry that he forgot posting my letter.

Question 27: It’s a pity we don’t have a steak to cook over our camp fire.

A. We will cook it over our camp fire if we had a steak.

B. If we have a steak, we shall cook it over our camp fire.

C. We would have cooked it over our camp fire if we had had a steak.

D. If we had a steak, we could cook it over our camp fire.

Question 28: People think that he was born in a rich family.

      A. That is thought he was born in a rich family.      B. He was thought to be born in a rich family.

      C.  That he was born in a rich family is thought        D. He is though to have been born in a rich family.

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

 

Question 29: John Smith is a farmer. I bought his land.

A. John Smith, whom I bought his land, is a farmer.

B. John Smith, whose land I bought, is a farmer.

C. John Smith, who is a farmer, whose land I bought

D. John Smith, who is a farmer, bought his land.

Question 30: Tom is going  to Mary’s birthday and I’m, too.

A. Tom is going to Mary’s birthday, but I’m not.

B. Neither Tom nor I am going to Mary’s birthday.

C. Either Tom or I am going to Mary’s birthday.

D. Both Tom and I are going to Mary’s birthday.

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 40.

 

SAVING ENERGY IN THE OFFICE

       The amount of energy consumed- and wasted- in commercial buildings in New Zealand is increasing all the time. The (31)______in numbers of items of electronic office equipment threatens to reach its maximum in New Zealand’s main business centres in the next ten years. Office staff leave equipment (32)_____on unnecessarily for a number of reasons. These include fear of (33)______the machine, (34)_____of knowledge of the actual cost of running the machine, and just plain laziness.

       (35)_____to control the energy usage of office equipment is wasteful, and can (36)_____to costs far higher than most managers, (37)_______. The Energy Efficiency & (38)_______Authority (EECA) is introducing twofold programme aimed at (39)_____the $ 50m which is wasted every year in New Zealand’s offices. Office machines in New Zealand consume 370 GWh of energy per year, or about 1% of the country’s (40)______electricity consumptiom.

Question 31: A. result                B. count                     C. progress                D. growth

Question  32: A. switched          B. remained               C. stayed                   D. driven

Question33: A. spoiling              B. hurting                  C. damaging              D. offending

Question34: A. want                  B. need                      C. gap                        D. lack

Question35: A. Neglect              B. Failure                   C. Prevention            D. Loss

Question 36: A. lead                  B. come                     C. take                       D. keep

Question 37: A. explain              B. realize                    C. decide                   D. produce

Question 38: A. Contract           B. Convert                 C. Conservation        D. Conference

Question39: A. saving                B. sparing                  C. removing              D. controlling

Question40: A. all                      B. whole                    C. same                     D. total

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 45.

 

Music is a very important part of our lives. Music is for dancing, drinking, eating, loving and thinking. Some songs reminds us of our childhood or youth. Others remind us of the people we love. Many important occasions, like weddings and funerals have special music.  Every nation has a national song like the American “ The Star- Spangled Banner”. In the U.S, high schools and colleges have school songs, too. Music is a part of the history of America. It expresses the problems and feelings of its people. When the years pass, the music grows and changes.

Modern science has also changed music.  Inventions like records, radio, movies, electric instruments, tape recorders and video have changed the way we play and listen to music.  They have helped to make music an important form of international communication.

American music, from the earliest folk songs to modern “pop”, is known around the world. Music is one of America’s most important exports. It brings the people of the world together. Even when people can not understand the same language, they can share the same music.  Many people learn and practise English by singing songs. Understanding American music can help you understand American people, their history and culture.

Question 41:What is true about “ The Star- Spangled Banner”?

         A.  It is played in weddings.                 B.  It is liked by every nation

         C.   It is the U.S national song.              D.   It is one of the American school songs.

Question 42: According to the passage, music is changed thanks to the invention of the following except ………..

         A.  videos                                               B.  electric instruments          

         C.   tape recorders                                  D.   international communication

Question 43: The words exports in the last paragraph is nearest in meaning to …..

         A. things that can be bought.                 B. things that can be sold 

         C.  things that can be enjoyed  D. things that can be changed

Question 44:What is the earliest form of music in America ?

         A.  School music            B.  national music       C.   folk music             D.   pop music

Question 45: What can be the title for this article ?

         A.  An introduction to American music  B.  The development of American music

         C.   The history of American music       D.   The future of American music

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 46 to 50.

 

The modern Olympic Games began again in 1896. They takes place every four years. They cannot be held in a country which is at war, and during the two world wars there were no Olympic Games. During the Olympic Games there are competitions in many kinds of sports. They are, for example, running, jumping, athletics, swimming, boxing, basketball, football and others.

            The Winter Olympic Games took place in 1924, and now they also takes place every four years. At the Winter Games, many countries take part in competitions in skiing, skating, ice hockey and other winter sports.

            The sportsmen who take first, second, and third places receive gold, silver and bronze medals. The Olympic Games are very popular. All the lovers of sports watch the games on TV and many of them come to see them from all over the world. The Olympic Games really help strengthen world peace and friendship.

   Question 46: The Olympic Games are organized ________.

      A. every year                                                            B. every four years           

      C.  in the winter                                                       D. in a country which is at war

   Question 47: The Winter Olympic Games were first held _______.

      A. in 1896                         B. during the two world wars  C.  four years ago   D. in 1924

   Question 48: The sportsman who comes second in a competition receives _______.

      A. no medal                      B. a gold medal              C.  a silver medal         D. a bronze medal

   Question 49: The Olympic Games _______.

      A. bring about peace and friendship                      B. help strengthen the hostility among countries

      C.  are held only for winter games                                D. are not known by all the lovers of sports

   Question 50:The phrase ‘take part in’ can be replaced by______.

      A. enter                             B. be interested in          C.  like                               D. refuse

                                                   

     ________THE END________

 

ĐÁP ÁN

1.D  2A  3B  4C 5C  6B  7A  8B  9D  10A

11C  12B  13C  14B  15D  16B  17B  18B  19D  20B

21A  22C  23D  24C  25B  26C  27D  28D  29B  30D

31.D  32A  33C  34D  35B  36A  37B  38C 39A  40D

41C  42D  43D  44C  45C  46B  47D  48C  49A  50A.


 
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Những tin mới hơn

 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Top