Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 THPT Liễn Sơn

 - Người đăng bài viết: Đoàn Ngọc Anh  - Chuyên mục :  Đã xem: 593 

Thpt.daytot.vn giới thiệu Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT Liễn Sơn, Vĩnh Phúc năm học 2015 2016 có đáp án cho các em ôn thi thật tốt.

 

TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN

 
 

ĐỀ CHÍNH THỨC 

 

 

 

 

ĐỀ THI HỌC KÌ I NĂM HỌC 2015-2016

MÔN THI: TIẾNG ANH – KHỐI 12

Thời gian làm bài: 45 phút

 

 

PHẦN TRẮC NGHIỆM (Gồm 32 câu hỏi; 8 điểm)

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to choose the word or phrase that best fits each of the blanks.

When you read something in a foreign language, you often (1)____________  across words you do not fully understand. Sometimes you check the meaning in a dictionary and sometimes you guess. The strategy you adopt depends very much (2)____________  the degree of accuracy you require and the time at your disposal.

If you are the sort of person who tends to turn to the dictionary (3)____________  , it is worth remembering that every dictionary has its advantages. Each definition is only an approximation and one builds up an accurate picture of the meaning of a word only after meeting it in a (4)____________  of contexts. It is also important to recognize the special dangers of dictionaries that translate from English into your native language and vice versa. If you must use a dictionary, it is usually (5)____________  safer to consult an English-English dictionary.

In most exams you are not permitted to use a dictionary. (6)____________  you are allowed to use one, it is very time-consuming to look up words, and time in exams is usually limited. You are, therefore, forced to guess the meaning of unfamiliar words.

 

 Question 1A. see                        B. put                       C. come                          D. drop

 Question 2A. for                        B. about                    C. upon                           D. in

 Question 3A. infrequent            B. frequency             C. frequently                  D. frequent

 Question 4A. variation               B. lots                       C. variety                        D. diverse

 Question 5A. too                       B. very                      C. no                               D. far

 Question 6A. Although             B. Even if                 C. Provided                    D. Or else

 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress.

Question 7A. author                     B. event                  C. recent                         D. topic

Question 8A. synchronize            B. vulnerable           C. endanger                    D. separate

 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 9. Maria needs retype the report before she hands it in to the managing director.

       A. retype                            B. to                               C. managing director      D. hands it in

Question 10. It took her five years to complete the novel which it made her famous worldwide.

       A. to complete                   B. famous                       C. worldwide                 D. which it made

Question 11. Bathe in mineral water has long been believed to have beneficial effects.

       A. Bathe                            B. effects                       C. to have                       D. long been

Question 12. Many rare animals are in danger of extinction because illegal hunting and trading.

       A. illegal hunting and trading B. extinction             C. because                      D. in danger of

 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer in each of the following questions.

Question 13. The power failure resulted in many of the underground trains____________ for up to one hour.

       A. being delayed               B. to delay                     C. delaying                     D. to be delayed

Question 14. When you________________ a book, you read it bits here and there.

       A. taste                              B. digest                         C. chew                          D. swallow

Question 15. Florida, ________________ the Sunshine State, attracts many tourists every year.

       A. known as                      B. is known as                C. that is known as         D. is

Question 16. - An: "This dish is really nice!"

                           - Ba: "________________. It's called yakitori, and it's made with chicken livers."

       A. It's my pleasure             B. Sure, I'll be glad to    C. I'm glad you like it     D. I guess you're right

Question 17. I think you have never been to Italy, ________________?

       A. do I                               B. don't I                        C. haven't you                D. have you

Question 18. He told her not to eat it, ________________ that there was a risk of food poisoning.

       A. to explain                      B. explaining                  C. he explained               D. explained

Question 19. - Daisy: "I like the painting you bought. Did it cost much?"

                           - Rose: "No, the artist sold it to me for________________.”

       A. anything next                B. next to nothing          C. next to anything         D. close to nothing

Question 20. - Charles: "Who has brothers and sisters?"                                                  

                          - Ben: "Everyone ________________ Virginia who's an only child."

 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).

Question 21. Affluent families find it easier to support their children financially.

            A. Wealthy                  B. Well-off                              C. Privileged               D. Impoverished

Question 22.  She had a cozy little apartment in Boston.

       A. uncomfortable         B. dirty                                  C. lazy                         D. warm

 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s).

Question 23. The number of insect species is greater than that of all other animal species.

       A. equals                            B. augments                   C. exceeds                      D. predicts

Question 24. Human beings are constantly contaminating natural habitats of the wildlife.

       A. polluting                       B. promoting                  C. destroying                  D. protecting

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from the others of the same group.

Question 25A. loved                    B. appeared             C. agreed                        D. laughed

Question 26A. bought                  B. sought                C. drought                      D. fought

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

       Long ago prehistoric man began to domesticate a number of wild plants and animals for his own use. This not only provided more abundant food but also allowed more people to live on a smaller plot of ground. We tend to forget that all of our present-day pets, livestock, and food plants were taken from the wild and developed into the forms we know today.

       As centuries passed and human cultures evolved and blossomed, humans began to organize their knowledge of nature into the broad field of natural history. One aspect of early natural history concerned the use of plants for drugs and medicine. The early herbalists sometimes overworked their imaginations in this respect. For example, it was widely believed that a plant or part of a plant that resembles an internal organ would cure ailments of that organ. Thus, an extract made from a heart-shaped leaf might be prescribed for a person suffering from heart problems.

       Nevertheless, the overall contributions of these early observers provided the rudiments of our present knowledge of drugs and their uses.

 

Question 27. What does this passage mainly discuss?

       A. The beginning of natural history.                        B. Prehistoric man.

       C. Early plants and animals.                                     D. Cures from plants.

Question 28. The phrase "in this respect" refers to___________.

       A. the origin of knowledge of nature                       B. the development of the field of natural history

       C. the development of human culture                      D. the use of plants for drugs and medicine

Question 29. The word "blossomed" is closest in meaning to___________.

       A. produced flowers         B. flourished                  C. changed                     D. learned

Question 30. The word "extract" is closest in meaning to___________.

       A. design                           B. flavor                         C. substance                   D. ailment

Question 31. The word "rudiments" is closest in meaning to___________.

       A. proofs                           B. beginnings                 C. requirements              D. history

Question 32. The word "this" refers to___________.

       A. man’s domestication of plants and animals         B. providing food for man

       C. man’s ability to live on a small plot of land        D. the earliest condition of prehistoric man

 

PHẦN TỰ LUẬN: (Gồm 2 phần; 2 điểm)

 

I. Rewrite each of the following sentences in such a way that the original meaning is exactly the same as the provided one.

Question 1. She started working as a secretary five years ago.

            → She has___________________________________________________.

Question 2. She knows a lot more about it than I do.

            → I don’t know______________________________________________.

Question 3. My French friend finds driving on the left difficult.

            → My French friend isn’t___________________________________.

Question 4. They think the owner of the house is abroad.

            → The owner________________________________________________.

Question 5. We didn’t go on holiday because we did not have enough money.

            → If we_______________________________________________________.

 

II. Paragraph writing:

In about 140 words, write a paragraph to talk about the kind of job you would like to do after you finish your education.

Your writing should include:

  • What kind of job you like to do?
  • Why you choose that job?
  • How you realize your dreams?

 

-------------------------THE END----------------------

 

 ĐÁP ÁN

PHẦN TRẮC NGHIỆM: (32 câu x 0,25đ = 8 điểm)

 

câu

đáp án

 

câu

đáp án

 

câu

đáp án

 

câu

đáp án

 

câu

đáp án

1

C

 

8

C

 

15

A

 

22

C

 

29

B

2

C

 

9

A

 

16

C

 

23

C

 

30

C

3

C

 

10

B

 

17

A

 

24

A

 

31

B

4

C

 

11

C

 

18

B

 

25

D

 

32

A

5

D

 

12

B

 

19

B

 

26

C

 

 

 

6

B

 

12

A

 

20

B

 

28

A

 

 

 

7

B

 

14

A

 

21

A

 

28

D

 

 

 

 

PHẦN TỰ LUẬN: (Gồm 2 phần; 2 điểm)

 

I. Rewrite each of the following sentences in such a way that the original meaning is exactly the same as the provided one. (0.1 điểm x 5 = 0,5 điểm)

Question 1.     → She has been working as a secretary for five years.

Question 2.     → I don’t know as much about it as she does.

Question 3.     → My French friend isn’t used to driving on the left.

Question 4.     → The owner is thought to be abroad.

Question 5.     → If we had had enough money, we would have gone on holiday.

 

II. Paragraph writing:  (1,5 điểm)

Mục

Mô tả tiêu chí đánh giá

Điểm tối đa

1.  Bố cục

(0.5 điểm)

o Câu đề dẫn chủ đề mạch lạc 

o Bố cục hợp lí rõ ràng phù hợp yêu cầu của đề bài 

o Câu kết luận phù hợp

0.2 điểm

0.2 điểm

0.1 điểm

2. Nội dung

(0.6 điểm)

o Phát triển ý có trình tự logic,  Đủ thuyết phục người đọc

o Đủ dẫn chứng, ví dụ, lập luận

o Độ dài: Số từ không nhiều hơn hoặc ít hơn so với quy định 5% 

0.2 điểm

0.3 điểm

0.1 điểm

3. Sử dụng ngôn ngữ (0.4 điểm)

o Sử dụng ngôn từ phù hợp nội dung, văn phong/ thể loại

o Sử dụng ngôn từ phong phú

o Ngữ pháp, dấu câu, và chính tả chính xác

0.2 điểm

0.1 điểm

0.1 điểm

tổng

1,5 điểm

 

-------------------------HẾT----------------------


 
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Những tin mới hơn

 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Tài liệu mới
Top