Luyện thi đại học chất lượng cao

Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 11 THPT Lương Ngọc Quyến

 - Người đăng bài viết: Đoàn Ngọc Anh  - Chuyên mục : Đề thi đáp án dành cho học sinh THPT

Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 11 trường THPT Lương Ngọc Quyến, Thái Nguyên năm 2015 2016 có đáp án là tài liệu hữu ích cho các em ôn thi học kỳ.

 

 

 

SỞ GD&ĐT THÁI NGUYÊN

TRƯỜNG THPT

LƯƠNG NGỌC QUYẾN

 

KIỂM TRA HỌC KỲ I NĂM HỌC 2015-2016

MÔN TIẾNG ANH – LỚP 11

Thời gian làm bài: 45 phút

(Không kể thời gian giao đề)

 

PHẦN TRẮC NGHIỆM (30 QUESTIONS)

 

PART A: PHONETICS

 

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

Question 1:

A. health

B. think

C. toothache

D. other

Question 2:

A. chemist

B. ache

C. chest

D. school

Question 3:

A. question

B. require

C. quiet

D. technique

Question 4:

A. dangerous

B. village

C. passenger

D. get

 

PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR

 

I. Choose the best answer A,B,C or D to complete each of the following sentences

Question 5:  When the phone rang, I ________ my hair in the bathroom.

A. washed             B. washing                      C. had washed                D. was washing

Question 6: One of the most important qualities for true friendship is ________

A. constance         B. constancy                  C. selfish                         D. selfishness

Question 7: My brother ________ a soldier before he came back to teaching.

A. had been           B. was                            C. is                                D. has been

Question 8: I’d rather _________ to Elvis than the Beatles.

A. listening           B. to listen                      C. listened                       D. listen

Question 9:. I want to travel because I enjoy ________ people and ________ new places.

A. meet/ see          B. meeting/ seeing          C. meeting/ to see                     D. to meet/ see

Question 10: Have you ever watched  people __________  fish?

A. try catch            B. to try catching              C. trying to catch     D. tried caught

Question 11: My girl friend ________ born on the 2nd of September 1980.

A. is                                                     B. was                           C. had been                D. had

Question 12:The play last night was a _________ performance.

A. memory             B. memorize                 C. memorial                   D. memorable

Question 13: Would you mind if I ask you some __________questions?

A. person              B. personality                C. personal                     D. people

Question 14: “Could I get you a drink?” -  “ ______________”

A. No, not much                                          B. yes, please                

C. yes, here you are                                     D. it’s not my name

Question 15:  The children like __________ to somewhere at weekends.

A. taking               B. be taken                     C. being taken                D. tobe taken

Question 16:   Everyone congratulated Jim ____________ winning the tournament.

A. for                              B. about                          C. with                            D. on

II. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

Question 17: I’m sure he is incapable in running a mile in four minutes.

                        A                         B                C                 D

Question 18:We knew each other for a long time.

                                   A         B            C       D

Question 19: I don’t like to being laughed at by other people.

                             A                     B                  C    D

Question 20: Would you like coming and stay with me?

                             A                    B               C      D

 

PART C: READING

 

I.  Read the passage and choose the best answer A, B, C or D to complete it.

              What’s the (21) ________between a friend and a good friend? Some people say that a good friend has to be (22) ________ Others answer that (23) _________is the most important thing. And what about look? Does your friend need to be (24) _________in order to be your best friend? In my opinion, (25) _________is the key to make people good friends. I always think that a cheerful attitude to life and a careful character are the most important factors.

Question 21:   A. difference           B. similar                  C. question       D. attitude

Question 22:   A. interesting          B. interested              C. boring         D. bored

Question 23:   A. intelligence         B. beautiful               C. careful         D. selfish

Question 24:   A. attractive            B. attractiveness       C. attraction     D. attract

Question 25:  A. personality           B. personal                C. person        D. personally

II. Read the following passage and choose the best answer.

PREPARING A DINNER PARTY

     Giving a dinner party is a wonderful way of entertain people. You can also make new friends and give others the chance to get to know each other better. It needs planning, though. First, make a guest list, with different kinds of people and a mixture of women and men. Don’t invite couples because they aren’t so much fun.

     When you know who can come, find out what they like to eat and drink. Note down any who are vegetarians, or who can’t eat or drink certain things for religious seasons.

      Then plan their menu. Include a first course, a choice of main courses and a dessert, plus lots of people’s favourite drinks. The next thing to do is the shopping. Make sure buy more than enough of everything, and that someone can help you carry it!

     On the day, start cooking early. Give people appetizers like Greek mezze or Spanish tapas, so they don’t get hungry if they have to wait. Serve the delicious meal, sit down with your guests and have a good time – you’ve earned it!

Question 26:  Which of the following is NOT mentioned as the purpose of giving a dinner party?

A. to entertain people.                                          

B. to make new friends.

C. to get people to know more about their host and hostess. 

D. to help people to know each other better.

Question 27:  When giving a dinner party, you should NOT invite ........................ .

A. husbands and wives.                    B. those who are vegetarians.    

C. both women and men.                  D. those who can’t eat or drink certain things.

Question 28:   The menu should include these EXCEPT ..........................

A. a first course                                  B. a supper

C. a dessert                                         D. main courses

Question 29:   According to the passage, starters should be served ...........................

A. because the guests want to have a good time together                 

B. because the guests like eating them

C. because the guests want to eat them while having to wait

D. because the guests may be hungry while having to wait

Question 30:   What should you do while the guests are having their evening meal?

A. Stand beside the guests without doing anything.     

B. Sit down with the guests and have a good time.

C. Sit down with the guests to show your politeness. 

D. Only serve the guests with the food.

 

PHẦN TỰ LUẬN (10 QUESTIONS)

 

I. Rewrite the following sentences in such a way that it means the same as the original sentences.

Question 31:  “I wouldn’t give up my dream if  I were you” Andy said to me

Andy advised. _________________________________________________________

Question 32:   “I’m sorry. I can’t go to your birthday party,  Brenda,” said Peter.

Peter apologized________________________________________________________

Question 33:  After walking for three hours, we reached the top of the hill.

After we_______________________________________________________________

Question 34:  “Why don’t we wait for the bus?” He said

He suggested ___________________________________________________________

II.Write a paragraph (about 80-100 words) about your dearest friend.

(From question 35 to question 40)

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

___THE END___

 

ĐÁP ÁN

Phần trắc nghiệm (30 điểm)

 

1. D

7. A

13. C

19. B

25. A

2. C

8. D

14. B

20. B

26. C

3. D

9. B

15. C

21. A

27. A

4. D

10.C

16. D

22. A

28. B

5. D

11. B

17. B

23. A

29. D

6. B

12. D

18. A

24. A

30.B

 

Phần tự luận (10 điểm)

I. Rewrite sentences (4 points)

31. Andy advised me not to give up my dream.

32. Peter apologized for not going to Brenda’s birthday party.

     Peter apologized to Brenda for not going to her birthday party.

33. After we had walked for three hours, we reached the top of the hill.

34. He suggested waiting for the bus.

II. Write a paragraph about the dearest friend. (6 points)

 

TOTAL: 40 POINTS: 4 = 10

 


 
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Những tin mới hơn

 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Top