Luyện thi đại học chất lượng cao

Đề thi giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 11 THPT Nguyễn Trãi

 - Người đăng bài viết: Đoàn Ngọc Anh  - Chuyên mục : Đề thi đáp án dành cho học sinh THPT

Thpt.daytot.vn giới thiệu Đề thi giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 11 THPT Nguyễn Trãi, Thái Bình năm học 2016 2017 có đáp án cho các em tham khảo.

 

SỞ GD & ĐT THÁI BÌNH

TRƯỜNG THPT NGUYỄN TRÃI                          

 

ĐỀ KIỂM TRA GIỮA HỌC KỲ I

NĂM HỌC 2016 - 2017

MÔN: ANH 11

Thời gian làm bài: 60  phút

 

Mã đề thi 169

 

 

I. Mark the letter A, B, C or D on the answersheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following sentences.

 

Câu 1: 

A. bag

B. game

C. bank

D. thank

Câu 2: 

A. pleasant

B. feature

C. scream

D. sneaky

Câu 3: 

A. humorous

B. enthusiasm

C. mutual

D. rumour

Câu 4: 

A. lunch

B. technology

C. purchase

D. teaching

Câu 5: 

A. missed

B. removed

C. hoped

D. washed

 

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

 

Câu 6: The pop singer sings very _______.

A. beautified                             B. beautifully                             C. beauty                     D. beautiful

Câu 7: Mr. Brown _______ in the company for 5 years before he moved there.

A. worked                                   B. has worked                         C. works                     D. had worked

Câu 8: Martin denied _______ the man on the day of the crime.

A. to have seen                              B. to see                          C. having seen                    D. of having seen

Câu 9: It was _______ a difficult question that we couldn't answer it.

A. too                                              B. so                                  C. very                            D. such

Câu 10: I retired when I was sixty and now I'm living on my _______.

A. wages                                       B. pay                               C. pension                D. salary

Câu 11: Please forgive me. I didn't mean _______ you.

A. to upset                                     B. being upset                     C. to be upset                 D. upsetting

Câu 12: I remember _______ to Paris when I was a very small child.

A. to be taken                           B. to take                              C. taking                    D. being taken

Câu 13: He prefer reading books _______ watching TV.

A. over                                    B. to                                   C. with                      D. than

Câu 14: Instead of buying a new pair of shoes, I had my old ones _______.

A. repaired                                 B. repairing                        C. repair                    D. to repair

Câu 15: They have no money and are forced to live on _______.

A. fund                                     B. charity                           C. donation                       D. saving

Câu 16: 'Is Marsha still here?' 'No. She was the first _______.

A. leaving                                   B. in leaving                        C. that she left                         D. to leave

Câu 17: Had he worked harder last summer, he _______.

A. wouldn't be sacked                              B. wouldn't sack

C. wouldn't have been sacked                  D. wouldn't have sacked

Câu 18: _______ anniversary is the day exactly 50 years after a marriage, often celebrated with a party.

A. Silver                                 B. Copper                      C. Diamond                      D. Golden

Câu 19: At the time she was under the influence _______ her husband.

A. of                                           B. to                            C. by                    D. on

Câu 20: Inside it, I saw a wad of dollar notes exactly like the ones my father _______ me.

A. has given                                 B. gave                      C. had given                     D. given

Câu 21: Two friends Linda and Peter are talking about his last football match.

Peter: "Our team has just won the last football match. "

Linda: "_______ "

A. Yes. I guess it's very good.                              B. Well, that's very surprising!

C. Good idea. Thanks for the news.                     D. Yes, it's our pleasure.

Câu 22: In _______ United States, people of all ages celebrate birthdays.

A. Ø                               B. an                          C. the                           D. a

Câu 23: I saw the cat _______ through the window.

A. jumped                         B. to jump                   C. jump                    D. jumps

Câu 24: Their childen are used to _______ up after school every day.

A. pick                             B. picking                      C. being picked                       D. be picked

Câu 25: The film _______ by the time we _______ to the cinema.

A. already began/ had got               B. already began/ got

C. had already begun/ got                D. have already begun/ got

Câu 26: Up to now, they have not made a _______ whether they will go or not.

A. decision                            B. decide                         C. decisive                         D. decidedly

 

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

 

Câu 27: John no longer wants to live in the city. He decides to move to the countryside.

A. no sooner                                  B. no more                          C. no less than                   D. no end of

Câu 28: We should take care of war invalids and families of martyrs.

A. look after                                     B. look at                            C. look into                                D. look for

Câu 29: I had a glance at the article, but I haven't read it yet.

A. direct look                                   B. close look                               C. furtive look                      D. quick look

Câu 30: He admitted breaking his mother's vase.

A. denied                                        B. confessed                                 C. refused                     D. agreed

 

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

 

Câu 31: Don't forget locking the door before going to bed.

A. locking                                           B. going                                  C. before                       D. Don't

Câu 32: Does your brother mind calling at home if his patients need his help?

A. calling                                            B. his help                                  C. if                            D. Does

Câu 33: As soon as I will graduate, I'm going to return to my country.

A. my                                                   B. As soon as                           C. going to                 D. will graduate

Câu 34: John's teacher encouraged him taking part in the international piano competition.

A. taking                                            B. encouraged                        C. the international                D. competition

Câu 35: Having lived here for seven years, my friend is used to speak English with all her classmates

A. Having lived                                     B. for                                        C. speak                        D. all her

 

V. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the sentence given in each of the following questions.

 

Choose the sentence (A, B, C or D) which is closet in meaning to the original sentence.

Câu 36: It's a long time since I last saw him

A. I haven't seen him for a long time.                             B. I saw him that took very long time.

C. I spent a long time looking for him                           D. I have seen him so far.

Câu 37: There's no point in persuading him to do this.

A. He is able to do this although he does not want to.

B. I enjoy persuading him to do this.

C. It would be useful to persuade him to do this.

D. It is useless to persuade him to do this.

Câu 38: She usually drinks a glass of milk before going to bed every night.

A. She gets accustomed to a glass of milk before going to bed every night.

B. She is used to going to bed before drinking a glass of milk every night.

C. She used to drink a glass of milk before going to bed every night.

D. She is used to drinking a glass of milk before going to bed every night.

Câu 39: I regret lending him money.

A. I did not lend him money B. I lent him money and I regret now.

C. I wish I had lent him money. D. He did not borrow money from me.

Câu 40: I couldn't help laughing when he told me that story.

A. I couldn't resist laughing when he told me that story.

B. I did not laugh when hearing that story.

C. I couldn't help him tell that story.

D. The story he told me not help at all.

 

VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

 

A YEAR WITH OVERSEAS VOLUNTEERS

I was with Overseas Volunteers (OV) for a year after leaving university, and I was sent to an isolated village in Chad, about 500 km from the capital N'Djamena. Coming from' a rich country, I got quite a shock as conditions were much harder than I had expected. But after a few days I soon got used to living there. The people were always very friendly and helpful, and soon I began to appreciate how beautiful the countryside was.

One of my jobs was to supply the village with water. The well was a long walk away. And the women used to spend a long time every day carrying heavy pots backwards and forwards. So I contacted organization and arranged to have some pipes delivered. We built a simple pipeline and a pump, and it worked first time. It wasn't perfect - there were a few leaks, but it made a great difference to the villagers, who had never had running water before. And not only did we have running water, but in the evenings it was hot, because the pipe had been lying in the sun all day. All in all, I think.my time with OV was a good experience. Although it was not well-paid, it was well worth doing, and I would recommend it to anyone who was considering working for a charity.

Câu 41: The author _______.

A. used to be a volunteer working in a remote village

B. is living in the capital N'Djamena

C. was born in a rich family

D. has been working for OV for a year

Câu 42: How did the author feel when he arrived in the village?

A. impressed                    B. disappointed               C. depressed                   D. surprised

Câu 43: Which of the following is NOT TRUE?

A. Solar energy was used to heat water.

B. The villagers used to live in conditions without running water.

C. A pipeline was built to carry clean water to homes.

D. It took a lot of time to take water home from the well.

Câu 44: The word "It" in paragraph 2 refers to _______.

A. the supply of water                B. the pineline                C. the pump                 D. running water

Câu 45: What does the author think about his time with OV?

A. It was paid a lot of money.                  B. It was not worth working.

C. It wasted time.                                    D. It provided good experience.

 

VII. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

 

Mai is my neighbor. She turned sixteen recently and her parents (46) _______ a birthday party for her. I was one of those invited. The party began at about three (47) _______ the afternoon. There were about twenty of us gathering in Mai's house. She didn't like having the party at a restaurant (48) _______ it is noisy and expensive.

We gave presents to Mai and she (49) _______ opened them. It must really be exciting to receive all those presents. After that Mai's mother served us soft drinks and biscuits. We then listened to music and played cards. The winners were given prizes. At about four thirty Mai's mother brought out the birthday cake. It was beautifully decorated with pink and white icing. (50) _______ colorful candles sat in the middle of the cake. We all clapped our hands eagerly and sang "Happy Birthday" as she blew out the candles and cut the cake. We helped ourselves to slices of the delicious cake and sang all the songs that we knew.

Finally at about six in the evening the party came to an end. We were all tired but happy. The parents of other children came to collect them by motorbikes. I helped Mai and her mother clean up the mess we had made. After that I walked home, which was only three doors away.

Câu 46: 

A. celebrate

B. gives

C. held

D. hold

Câu 47: 

A. on

B. in

C. up

D. at

Câu 48: 

A. because

B. but

C. so

D. however

Câu 49: 

A. willing

B. happy

C. happily

D. unhappy

Câu 50: 

A. eighteen

B. Seventeen

C. Sixteen

D. sixty

 

-----------------------------------------------

----------- HẾT ----------

 

ĐÁP ÁN

 

1.B

11.A

21.B

31.A

41.A

2.A

12.D

22.C

32.A

42.D

3.D

13.B

23.C

33.D

43.A

4.B

14.A

24.C

34.A

44.B

5.B

15.B

25.C

35.C

45D

6.B

16.D

26.A

36.A

46.C

7.D

17.C

27.B

37.D

47.B

8.C

18.D

28.A

38.D

48.A

9.D

19.A

29.D

39.B

49.C

10.C

20.C

30.B

40.A

50.C

 


 
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Những tin mới hơn

 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Top