Luyện thi đại học chất lượng cao

Đề thi giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 THPT Nguyễn Trãi

 - Người đăng bài viết: Đoàn Ngọc Anh  - Chuyên mục : Đề thi đáp án dành cho học sinh THPT

Đề thi giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 THPT Nguyễn Trãi Thái Bình năm 2016 2017 có đáp án là tài liệu giúp các em ôn tập tốt hơn cho kì thi sắp tới.

 

SỞ GD & ĐT THÁI BÌNH

TRƯỜNG THPT NGUYỄN TRÃI

 

ĐỀ KIỂM TRA GIỮA HỌC KỲ I

NĂM HỌC 2016 - 2017

MÔN: ANH 10

Thời gian làm bài: 60  phút

 

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Câu 1:     A. picture                   B. adventure              C. future                    D. mature

Câu 2:     A. urgent                    B. surface                   C. hurry                      D. curtain

Câu 3:     A. beat                       B. heat                       C. meat                      D. breakfast

Câu 4:     A. worked                  B. stopped                 C. wanted                  D. forced

Câu 5:     A. books                    B. lives                       C. gets                        D. repeats

 

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Câu 6: If you work hard, you will eventually ______.

A. succeed                     B. successfully               C. successful                  D. success

Câu 7: But her real joy was "easing human suffering". The founding of the Radium Institute in 1914 made her humanitarian wish ______ true.

A. came                          B. come                          C. to come                     D. comes

Câu 8: They had eaten everything ______ I arrived at the party.

A. by the time                B. at the time                 C. whenever                   D. the time

Câu 9: The lift is out of order, _____ is too bad.

A. whom                        B. where                        C. who                           D. which

Câu 10: The old _____ our care.

A. needs                         B. need                          C. needing                     D. to need

Câu 11: Finally in 1891, Marie, with _____money to live on, went to Paris to realise her dream at the Sorbonne.

A. very few                    B. very little                   C. very many                 D. very a little

Câu 12: Do you mind ______ the cooking?

A. to do                         B. for doing                   C. doing                         D. do

Câu 13: The baby ______ wonderfully up to now.

A. has behaved              B. behaved                     C. is behaving                D. behaves

Câu 14: Lan: “ Good afternoon!”                  Nam: “______”

A. Goodbye. See you later.                                  B. Hello. How are you?

C. Nice to meet you?                                           D. Bye.

Câu 15: The ______ are those who can’t use a part of the body in a normal way.

A. unemployed              B. mentally-retarded      C. disabled                     D. injured

Câu 16: Jane: ______

      Kate: Everybody, except for my sister because she was on business.

A. Why did your sister attend the party?             B. How was the party?

C. How about the party?                                      D. Who attended your birthday party?

Câu 17: David can make an airplane appear and disappear ­­­­­­______.

A. magical                      B. magic                         C. magic’s                      D. magically

Câu 18: His pronunciation causes me many ______.

A. difficult                     B. difficultly                  C. difficulties                 D. difficulty

Câu 19: This is the most ______ film I have ever watched.

A. excitement                B. exciting                     C. excited                      D. excite

Câu 20: David Brown worked ______ a tourist guide from June 1999 to December 2002. He really liked his job.

A. as                               B. on                              C. for                             D. with

Câu 21: By the time my mother______ home, I ______ all my homework.

A. got/ had done.           B. got/ did.                    C. got / had did.            D. had got / had done.

Câu 22: Everybody______ happily. Suddenly they______ smoke.

A. was dancing/ smelt                                          B. had danced/ smelt.

C. danced/ smelt.                                                 D. were dancing/ smelt

Câu 23: I will go to bed until I ______ all my exercises.

A. have finished            B. will finish                  C. has finished               D. am finishing

Câu 24: He often practises speaking English with the native ______.

A. speaking                    B. spoke                         C. speakers                     D. speak

Câu 25: Lindsay Lewis ______ research at Bristol University in the 1980s.

A. made                         B. had made                  C. had done                   D. did

Câu 26: The purpose of this test is to ______ the weight of the chemical element.

A. interrupt                    B. measure                     C. find out                     D. ease

 

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Câu 27: I often talk to my fellow peasants when we have free time.

A. farmers                      B. doctors                      C. lawyers                      D. teachers

Câu 28: After lunch, I often take a short rest.

A. destination                B. plough                       C. excursion                   D. break

Câu 29: Linh always has a very busy timetable for the whole week.

A. schedule                    B. routine                       C. holiday                      D. life

Câu 30: No matter what may happen, you should never give up hopes.

A. create                        B. be satisfied with        C. begin                         D. stop

 

IV. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

 

EDUCATION IN ENGLAND

Every child in Great Britain between the age of five and fifteen must (31) ______ school. There (32) ______ three main types of education institutions: primary (elementary) schools, secondary schools, and universities.

State schools are free, and attendance is compulsory. Morning school begins at nine o’clock and lasts until half past four. School is open five days a week.

(33) ______ Saturdays and Sundays, there are no lessons. There are holidays at Christmas, Easter and in summer. In London as in all cities, there are two grades of state schools for those (34) ______ will go to work at fifteen: primary schools for boys and girls between the ages of five and eleven, and secondary schools for children from eleven to fifteen.

The lessons are reading, writing, the English language, English literature, English history, geography, (35) ______ ,nature study, drawing, painting, singing, woodwork and drill.

Câu 31:   A. go                          B. come                      C. attend                    D. arrive

Câu 32:   A. is                           B. has                         C. have                       D. are

Câu 33:   A. For                        B. On                         C. At                          D. In

Câu 34:   A. when                     B. where                    C. which                    D. who

Câu 35:   A. scientifically          B. scientific                C. science                   D. scientist

V. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct  answer to each of the following questions. 

The first school for blind, deaf and mute children in the Tibet Autonomous Region celebrated its first anniversary on Friday. The school is built in the eastern suburb of Lhasa, capital of Tibet, and is designed to hold 200 students. It covers 20,000 square meters.The school curriculum includes Braille and sign language training, Tibetan, mathematics, writing, ethics training, physical education, arts, handicrafts, speech and walking courses. At the celebration, the audience was touched by a silent song expressed by the students with sign language. BaibaToinzhub, a 10-year-old blind child, can speak fluent Chinese and is good at singing and dancing. He told the visitors that life in the boarding school was comfortable.

Câu 36:  What type of students attend the school?

A. Children who cannot see, hear, or speak.

B. Children who live in the Tibet Autonomous Region.

C. Children with a variety of disabilities.

D. Children who are visually impaired.

Câu 37:  The school is located in ______.

A. the capital of Tibet                                          B. the eastern of Tibet

C. 20,000 square meters                                       D. the suburb of the capital of Tibet

Câu 38:  The school is ______.

A. built in Tibet                                                    B. able to hold 200 students

C. 20,000 square kilometers in area                     D. the first boarding school in Tibet

Câu 39:  Which subject is taught in the school?

A. Computers                B. Physics                      C. Foreign languages     D. Braille

Câu 40:  Which of the following is NOT true?

A. Life in the boarding school is comfortable.

B. Tibet’s first deaf-mute school celebrated its 10th birthday.

C. BaibaToinzhub can sing and dance very well.

D. The visitors were touched by a silent song.

 

VI. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the sentence given in each of the following questions.

Câu 41:  We hope to receive a message from our mutual friend, Susan.

A. Our mutual friend, Susan, whom we hope to receive a message.

B. Susan, who’s our mutual friend, is hoped to receive a message from.

C. We’re looking forward to receiving a message from our mutual friend, Susan.

D. We wish we received a message from our mutual friend, Susan.

Câu 42:  Minh wishes he had taken part in the English competition last week.

A. Minh now regrets not having attended the English competition last week.

B. Minh would never mind not attending the English competition last week.

C. Minh really enjoyed attending the English competition last week.

D. Not attending the English competition last week was Minh’s big mistake.

Câu 43:  We really do not want to hear your explanation again.

A. We are fed up with hearing your explanation again.

B. We would rather not ask you to give any explanation again.

C. Your explanation really makes us feel sorry.

D. We are extremely sorry for hearing your explanation again.

Câu 44:  I didn’t use to like football.

A. When I was young, I liked football, but now I don’t.

B. I don’t like football.

C. Once I didn’t like football, but now I do.

D. I wasn’t accustomed to football.

Câu 45:  The dictionary was so expensive that I didn’t buy it.

A. The dictionary was too expensive for me to buy it.

B. It was an expensive dictionary so that meant I didn’t buy it.

C. It was such an expensive dictionary that I didn’t buy it.

D. The dictionary was enough expensive for me to buy.

 

VII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Câu 46:  The stories what I’ve told you are all true.

A. I’ve told                    B. are                             C. true                            D. what

Câu 47:  I succeeded in to find a job, so my parents didn’t make me go to college.

A. didn’t make              B. to find                       C. go                              D. succeeded in

Câu 48:  It often takes me about fifteen minutes to go to work from here by foot.

A. to go to work            B. It often takes             C. fifteen minutes          D. by foot

Câu 49:  Marie Curie was the first woman   received  a Doctor of Science degree  from Sorbonne University.

A. Sorbonne                                                         B. received

C. Doctor of Science degree                                D. the first woman

Câu 50:  He advised me to consider all the factors before decided to accept the job.

A. advised                     B. decided                     C. factors                       D. to consider

 

----------- HẾT ----------

 

 ĐÁP ÁN

 

1.D

11.B

21.A

31.C

41.C

2.C

12.C

22.A

32.D

42.A

3.D

13.A

23.A

33.B

43.A

4.C

14.B

24.C

34.D

44.C

5.B

15.C

25.D

35.C

45.C

6.A

16.D

26.C

36.A

46.D

7.B

17.D

27.A

37.D

47.B

8.A

18.C

28.D

38.B

48.D

9.D

19.B

29.A

39.D

49.B

10.B

20.A

30.D

40.B

50.B

 


 
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Những tin mới hơn

 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Top