Đề thi học kỳ I môn Tiếng anh 12 - THPT Quang Trung 2017

 - Người đăng bài viết: Mai Thị Ngọc Huyền  - Chuyên mục :  Đã xem: 249 

DAYTOT xin gửi tới các em đề thi và đáp án đề thi hết học kỳ I trường THPT Quang Trung năm 2017.

 

Đề thi học kì 1 lớp 12 môn Anh 2017 - THPT Quang Trung

I.  Choose the word with different pronunciation  of the underlined part:

1. A. application                     B education                 C. addition                  D. question

2. A. allowed                          B. passed                     C. argued                    D. raised

3. A. choice                             B. achieve                   C. each                        D. chemistry

II. Choose the word which is stressed differently from the rest.

4.  A. Advertise                    B. qualify                    C. recommend             D. interview

5.  A. verbal                            B. polite                       C. common                  D.   social

III. Choose the best option

6. If we had known your new address, we ____________ to see you.

     A. came                              B. would come            C. would have come               D. will come

7. The children ____________ to the zoo.

     A. were enjoyed taken                                           B. enjoyed being taken

     C. were enjoyed taking                                          D. enjoyed taking

8. The person ___________ prepared this report has a real talent for writing. 

     A. which                           B. who                        C. whose                     D. she

9.You should _______ more attention to what your teacher explains.

A. make                             B. get                         C. set                           D. pay

10.Body language is a potent form of _______ communication.

A. verbal                           B. non-verbal             C. tongue                    D. oral

11. A: I'm not sure about this soup. It tastes like something's missing.
B: …………… _ It tastes fine to me.

A. You're right.                                                     B. Oh, I don't know,

C. I couldn't agree more.                                       D. I don't think so.

12. While girls lack of  ….………, boys often overestimate their abilities.

  A. confidence                   B. confident                C. confidently             D. confidences

13._______, he walked to the station.

A. Despite being tired                                           B. Although to be tired

C. In spite being tired                                           D. Despite tired

14. My father phoned me to say that he would come _______ home late.

A. a                                   B. an                            C. the                         D. Ø

15.A _______ is a spacecraft that is designed to travel into space and back to earth several times.

A. plane                             B. corporation             C. telecommunication D. shuttle

16.An economic _______ is a time when there is very little economic activity, which causes a lot of unemployment and poverty.

A. improvement                B. depression             C. development           D. mission

17.In the future many large corporations will be wiped out and millions of jobs will be lost.

A. companies                    B. services                   C. supermarkets          D. farms

18. Gold………. in California in the 19th century.

  A. was discovered            B. has been discoveredC. was discover          D. they discovered

19.Ms Young, to _______ many of her students are writing, is living happily and peacefully in Canada.

A. who                              B. whom                     C. that                                     D. whose

20. A: You're a great dancer. I wish I could do half as well as you.
B:__________ I'm an awful dancer!

A. You're too kind.                                               B. That's a nice compliment!

C. You've got to be kidding!                               D. Oh, thank you very much.

IV. Identify one underlined word or phrase that needs correcting

21.  Anyone  where  works is regarded as a useful member of our society.

      A           B                         C                                                D

22.  He never tells me the reason which he left that job.

               A                         B           C                      D

23. You have to study hard to keep pace in your classmates

                      A             B                  C                      D

24. If she had eaten fewer sweets, she would lose weight.

                  A               B                  C                       D

25. Suppose you haven't found your car keys, what would you have done?

          A                      B                                                C                      D

V. Writing

 * Choose the best sentence that can be arranged from the words given

 26. most British universities/ academic year/ divide/ three terms//

A. At most British universities the academic year is divided into three terms.

B. The academic year of most British universities divides into three terms.

C. In most British universities the academic year is divided up to three terms.

D. Most British universities divide the academic year up to three terms.

 * Choose the sentence which has the closest meaning to the original one

27. I came to live here three months ago.

     A. It was three months since I lived here.                       
     B. I’ve been living here for three months

     C. I lived here for three months.                                    

     D. I didn’t live here for three months.

28. I didn’t go to bed early, so I didn’t wake up at 7.00

     A. If I went to bed early, I would wake up at 7.00

     B. If I had gone to bed early, I’d not have woken up at 7.00

     C. If I went to bed early, I would have woken up at 7.00

     D. If I had gone to bed early, I’d have woken up at 7.00

29. My brother regretted having bought the second-hand laptop.

A. My brother wished he had bought the second-hand laptop.

B. My brother wished he didn't buy the second-hand laptop.

C. My brother wished he hadn't bought the second-hand laptop.

D. If only my brother had bought the second-hand laptop.

30. Peter said if he were me he would stop smoking.

A. I wanted Peter to stop smoking and he promised to do.

B. Peter promised to stop smoking.

C. Peter said he would stop smoking as I wanted him to.

D. Peter advised me to stop smoking.

VI. Read the passage and choose the part (A, B, C or D) that best fits each numbered blank.

     What do you do well? What do you enjoy doing? Your answers to these two questions will help you identify your (31) _____. An employer will consider you seriously for a (32________ when you can show them that you know who you are, what you can offer and which you have studied. Sometimes it is difficult to know what your weaknesses are. Clearly not everyone is equally good (33) _________ everything. You may need to improve yourself and so (34) _____ courses in that field could turn a weakness into strength.

You will need to (35) _____ some time on your self-assessment. Your honesty and the desire for self-improvement will lead to success in getting the right job. Explore the following seven areas to start to get to know yourself: your aptitude, your skills, your personality, the level of responsibility you feel comfortable with, your interests and your needs.

31. A. strong                           B. strength                  C. strengthen               D. strengthened

32. A. position                        B. location                   C. spot                         D. room

33. A. upon                             B. in                            C. at                            D. for

34. A. meeting                        B. taking                     C. choosing                 D. interviewing

35. A. use                                B. make                       C. lose                         D. spend

 VII. Reading comprehension: Read the passage and choose the best answer

Vietnam is a densely-populated, developing country that in the last 30 years has had to recover from the ravages of war. Substantial progress was achieved from1986 to 1997 in moving forward from an extremely low level of development and significantly reducing poverty.

Since 2001, Vietnamese authorities have reaffirmed their commitment to economic liberalization and international integration. They have moved to implement the structural reforms needed to modernize the economy and to produce more competitive, export-driven industries. .

Vietnam's membership in the ASEAN Free Trade Area (AFTA) and entry into force of the US-Vietnam Bilateral Trade Agreement in December 2001have led to even more rapid changes in Vietnam's trade and economic regime. Vietnam's exports to the US doubled in 2002 and again in 2003.

Vietnam joined the WTO (World Trade Organization) in January 2007, following over a decade long negotiation process. This should provide ail important boost to the economy and should help to ensure the continuation of liberalizing reforms.

Vietnam is working to create jobs to meet the challenge of a labor force that is growing by more than one million people every year. Vietnamese authorities have tightened monetary and fiscal policies to stem high inflation. Hanoi is targeting an economic growth rate of 7.5-8% during the next five years.

36. Vietnam's economy is _______.

A. decreasing                    B. facing crisis            C. developing             D. backward

37. According to the text, Vietnam _______.

A. used to be well-developed before 1986

B. Vietnam is still in extreme poverty

C. could recover from the consequences of the war soon

D. has been modernizing the economy

38. Vietnam _______.

A. does not export anything to the US

B. exported to the US in 2003 twice as much goods as in 2002

C. did not export goods to the US in 2002

D. did not export goods to the US in 2003

39. The word This refers to _______.

A. Vietnam's joining the WTO                             B. the WTO

C. the negotiating process                                     D. the Vietnamese economy

40. The word stem has a close meaning to _______.

A. succeed                        B. stop                         C. originate                 D. increase

Đáp án đề thi học kì 1 lớp 12 môn Anh 2017 - THPT Quang Trung

1   D 11 D 21  B 31 B
2  B 12  A 22  C 32  A
3  D 13 A 23  C 33 C
4  C 14 D 24 A 34 B
5 B 15 D 25 B 35  D
6 C 16 B 26 A 36 C
7 B 17  A 27  B 37 D
8  B 18 A 28  D 38 B
9  D 19 B 29  C 39 A
10 B 20 B 30  D 40 B



 


 
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   
 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Top