Luyện thi đại học chất lượng cao

Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2017 lần 1

 - Người đăng bài viết: Đoàn Ngọc Anh  - Chuyên mục : Anh văn

Thpt.daytot.vn giới thiệu Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2017 lần 1 kèm đáp án gợi ý.

 

BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

 
 

 

—˜ĐỀ THI THỬ THÁNG 8

(Đề thi có 06 trang)

ĐỀ KIỂM TRA CHUYÊN ĐỀ KHỐI A1 VÀ D LẦN I

KỲ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2017

Môn: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề

 
 

 

 

 

 

Mã đề thi 273

     

 

SECTION A (8 points)

 

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. forged

B. appalled

C. composed

D. noticed

Question 2:

A. resort

B. aisle

C. hesitate

D. desert

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. dietary

B. deceive

C. decisive

D. disguise

Question 4:

A. conceit

B. engage

C. resolve

D. foretell

Question 5:

A. eternal   

B. malignant

C. territorial

D. inquisitive

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: Some major causes of ocean pollution include oil spills, toxic waste and hazardous materials _____ into the ocean.

A. that dumped

B. dumped

C. which dump

D. are dumped

Question 7: Every means ______ tried but without much result.

A. is

B. are

C. has been

D. have been

Question 8: All of us should be aware of that internet is very useful for us but it also has lots of disadvantages so while ______ the web be alert!

A. surfing

B. surf

C. surfed

D. to surf

Question 9: Eating organically grown food is a clear, intelligent, delicious choice. ______, finding and affording only organic food is sometimes tough.

A. Although

B. However

C. So

D. Regarding

Question 10: Mr. Pike would scarcely keep track of his business by cell phone when he was in his one-month traveling, ______ ?

A. wouldn’t he

B. didn’t he

C. would he

D. did he

Question 11: But for the fact that I had owed him a favor, I _______ to help him.

A. would have agree

B. wouldn’t have agreed

C. couldn’t agree

D. would agree

Question 12: Scientists think that plague bacteria circulate ______ low rates within populations of certain rodents without causing excessive rodent die-off.

A. with

B. in

C. on

D. at

Question 13: People become contaminated ______ directly from household products _____ by eating contaminated seafood and animal fats.

A. either … or

B. neither … nor

C. either … nor

D. neither … or

Question 14: Total weight of all the ants in the world is much greater than ______.

A. is of all human beings

B. that of all human beings

C. to all human beings

D. all human beings is that

Question 15: A mother is complaining to her son that his room gets dusty now. Select the most suitable response to complete the exchange.

- Mother: “Haven’t you tidied up your room yet?”

- Son: “____”

A. I will, after I do all the exercises in my textbook.

B. I have my hands full with my tidying.

C. The more I tidy, the worse it gets.

D. Why don’t you give me a hand with cleaning?

Question 16: Jack was wearing blue jeans and a torn T-shirt, while all other guests had on formal dinner wear. He really _______.

A. stood out

B. stayed out

C. came out

D. look out

Question 17: Everything you read fills your head with new bits of information, and you never know when it might ______.

A. come in handy

B. come out ahead

C. come to naught

D. come at a price

Question 18: A man chosen from the university was told to ______ a copy and keep the original in the safe.

A. complicate 

B. sophisticate

C. contemplate

D. duplicate

Question 19: Pokémon Go is ______ this season’s hit game. But we’re just over a month out, so it’s too soon to know exactly how Pokémon Go is faring in the longer term.

A. unquestionable

B. questionable

C. unquestionably

D. questionably

Question 20: In Viet Nam’s traditional society, women bear children and _____ responsibility for childcare.

A. get

B. accept

C. hold

D. make

Question 21: Two friends David and Tom are talking about their last driving test. Select the most suitable response to complete the exchange.

- David: “I failed my driving test yesterday.”

- Tom: “_____”

A. You should try your hand at it.

B. I wish that we could talk about it.

C. Oh well. You’re in a good company.

D. You want to pass the test. Dream on!

Question 22: Reputable charities spend the ______ share of donations on aid and a tiny fraction on administration.

A. tiger’s

B. bear’s

C. elephant’s

D. lion’s

Question 23: The sandwich was bought a week ago; I don’t think it is ______ now.

A. editable

B. efficient

C. edible

D. effective

Question 24: After months of searching I finally _____ to land a job as an accountant in an insurance company.

A. committed

B. obtained

C. attended

D. managed

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 25: The team wasn’t playing well, so the coach took the bull by the horns and sacked several senior players.

A. made the right decision

B. made the wrong decision

C. made a bold decision

D. made a final decision

Question 26: The girl’s distant and haughty behavior made people forget just how talented she was.

A. magnanimous

B. genuine

C. elegant

D. arrogant

Question 27: I’m all in favor for ambition but I think when he says he’ll be a millionaire by the time he’s 25, he’s simply crying for the moon.

A. doing something with vigor or intensity

B. longing for what is beyond the reach

C. asking for what is attainable

D. crying a lot and for a long time

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 28: If cultural groups join forces, they will be more effective in reaching common goals, than if each group

                                                     A                                       B                                                 D

operates in isolate.

                    D

Question 29: The United States government program Head Start prepares children for school encourages the

                                                                      A                                        B                        C

involvement of local communities in the children's development.

                                                D

Question 30: More than people there are, especially in poor countries with limited amounts of land and water, the

                            A                                                                                  B            C

fewer resources there are to meet basic needs.

                                          D

Question 31: The Southeast Asian Games, also knowing as the SEA Games, is a biennial multi-sport event involving

                                                                          A                                             B                                    C

participants from the current 11 countries of Southeast Asia.

                                  D

Question 32: Scientists believe Earth is currently facing a period of rapid warming brought in by rising levels of

                                                 A                                     B                                   C

heat-trapping gases, known as greenhouse gases, in the atmosphere.

        D

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 33 to 42.

Noise is unwanted sound and is among the most pervasive pollutants today. Noise from road traffic, jet planes, jet skis, garbage trucks, construction equipment, manufacturing processes, lawn mowers, leaf blowers, and boom boxes, to name a few, are among the unwanted sounds that are routinely broadcast into the air.

The problem with noise is not only that it is unwanted, but also that it negatively affects human health and well-being. Problems related to noise include hearing loss, stress, high blood pressure, sleep loss, distraction and lost productivity, and a general reduction in the quality of life and opportunities for tranquillity.

We experience noise in a number of ways. On some occasions, we can be both the cause and the victim of noise, such as when we are operating noisy appliances or equipment. There are also instances when we experience noise generated by others just as people experience second-hand smoke. While in both instances, noises are equally damaging, second-hand noise is more troubling because it has negative impacts on us but is put into the environment by others, without our consent.

The air into which second-hand noise is emitted and on which it travels is a “commons”, a public good. It belongs to no one person or group, but to everyone. People, businesses, and organizations, therefore, do not have unlimited rights to broadcast noise as they please, as if the effects of noise were limited only to their private property. On the contrary, they have an obligation to use the commons in ways that are compatible with or do not detract from other uses.

People, businesses, and organizations that disregard the obligation to not interfere with others' use and enjoyment of the commons by producing noise pollution are, in many ways, acting like a bully in a school yard. Although perhaps unknowingly, they nevertheless disregard the rights of others and claim for themselves rights that are not theirs.

We have organized to raise awareness of noise pollution and help communities take back the commons from those acting like bullies. Our efforts include building a library of resources and tools concerning noise pollution, establishing links to other groups that have similar collections, establishing networks among local noise activists, assisting communities and activists who are working to reduce noise pollution, and monitoring and advocating for stronger noise controls.

 

Question 33: It is stated in the passage that all of the following are things the noise comes from EXCEPT ______.

A. Television, radio

B. Lawn mower, leaf blowers

C. Road traffic, garbage trucks

D. Jet planes, watercraft

Question 34: It can be inferred from the passage that the effects of noise pollution on the human body are that ______.

A. people get accustomed to ear and heart diseases

B. people focus mainly on hearing 

C. people have difficulty falling asleep

D. people are sensitive about everything around them

Question 35: The word “negative” in paragraph 3 is opposite in meaning to ______.

A. assertive

B. penetrative

C. relative

D. positive

Question 36: Which of the following is supposed to be way to reduce noise pollution?

A. cooperation with other noise activists

B. fining people who break laws in noise regulation

C. construction of large projects along roads

D. prohibiting public transport during peak hours

Question 37: The word “it” in paragraph 4 refers to ______.

A. the air

B. a public good

C. effect of noise

D. second-hand noise

Question 38: It is mentioned in the passage that when we are operating noisy appliances or we experience noise generated by others ______.

A. The noise is so troublesome if we make it or not.

B. We feel more comfortable if we don’t experience second-hand noise.

C. The noise have a strong influence on us, but not on others.

D. We just ignore the serious detriment if the noise is put into the environment by others.

Question 39: In writer’s opinion, who are not only responsible for making noise but also under noise pressure?

A. Everyone using the applicants and equipment

B. Local noise activists breaking the law

C. People, businesses, and organizations

D. The government introducing a new law

Question 40: The word “disregard” in paragraph 5 could be best replaced by which of the following?

A. ignore

B. obey

C. invade

D. disturb

Question 41: Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Noise that is experienced by people who did not produce it is called second-hand noise.

B. People’s enjoyment of the commons by producing noise pollution is regarded as a bully.

C. Noise is one of the most common contaminants nowadays.

D. People intentionally make noise when they work.

Question 42: Which of the following best describes the author’s tone in the passage?

A. Incentive

B. Explanatory

C. Cynical

D. Provocative

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 43: Military is compulsory in this country. Every man who reaches the age of 18 has to serve in the army for two years.

A. required

B. optional

C. illegal

D. unnecessary

Question 44: The job, which seems arduous to most of the applicants, offers a competitive salary.

A. austere

B. effortless

C. beneficial

D. difficult

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 45 to 54.

WILL SUBSTITUTE HORN SAVE RHINO'S SKINS?

Last year thieves broke into a Scottish stately home and stole one thing: a rhino horn trophy, which at 1.5 metres was the longest in the world. Meanwhile, in China, pharmaceuticals (45)______ have been building up collections of antqiue cups, bowls and figurines made from rhino horn, for the sole (46)______ of smashing them to powder to make the (47) _____ ingredient of many of their medicines. And in Zimbabwe, 34 poachers have so far died this year in (48)_____ of the black rhino.

‘It’s amazing the lengths people will go to to get rhino horn,’ said Lyster, of the World Wide Fund for Nature. These lengths (49)_____ why the rhino could be extinct within 10 years if trade in horns to the Far East is not stopped. This week, conservationists are meeting in Switzerland to plan a campaign to persuade those countries where rhino horn is part of the traditional medicine to switch to substitutes such as water buffalo horn.

The biggest threat to the survival of the rhinoceros is the refusal of four countries - China, Thailand, South Korea and Thaiwan - to enforce a ban (50)_____ domestic trading in rhino horn. Similar bans have worked well in Japan, Hong Kong and nearby Macau.

Rhino is included in many patent remedies for disorders ranging from high fever to nosebleeds. Horn is made (52)______ keratin, and has no proven medicinal powers. ‘If you want the same effect you might as well chew your fingernails,’ said Esmond Bradley Martin, a world authority on rhino horn who has just returned from China. Traditional substitutes, such as horn from bufffalo or saiga antelope, are (53)______ second best.

China is the country where the consumers of rhino horn are the largest, many people are making medicines for both home consumption and export to other Far Eastern countries. Martin found that many places have stocks of 10,000 kilograms of horns. This represents 3,500 rhinos, or the entire population of African black rhinos. These places use 650 kilograms a year. Traditional medicines made outside the official factories could consume much more.

‘This is a (an) (53)______  battle,’ said Lyster. (54)______ the battle may be harder than that against the trade in ivory, for there is a difference between the two commodities, Ivory is a luxury; rhino horn, people believe, could save the life of their child.

 

Question 45:

A. factories

B. plants

C. workshops

D. studios

Question 46:

A. reason

B. need

C. purpose

D. intention

Question 47:

A. actual

B. true

C. real

D. essential

Question 48:

A. fight

B. pursuit

C. race

D. chance

Question 49:

A. notice

B. perceive

C. search

D. illustrate

Question 50:

A. at

B. on

C. in

D. for

Question 51:

A. by

B. from

C. of

D. with

Question 52:

A. respected as

B. taken for

C. regarded as

D. thought as

Question 53:

A. eligible

B. predictable

C. changeable

D. winnable

Question 54:

A. Furthermore

B. Besides

C. Unless

D. Still

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 55 to 64.

The weather phenomenon called El Nino was first recorded in the 1500s when fishermen in South America noticed that near Christmas some years the water was noticeably warmer than others. They named this El Nino, or the infant, as it happened near the celebration of the birth of Christ.

Only in recent years has there been any serious investigations into the causes and results of El Nino. The 1997 - 1998 El Nino was the first to be studied extensively. Scientists from France, Japan, Korea and Taiwan combined the various readings they had from satellite and surface measurements of wind speeds and water temperatures to make the Tropical Atmosphere Ocean Array. This combined information allowed them to see the overall patterns of an El Nino and helped them predict when one was starting.

Weather pattern rely heavily on the operation of the “planetary heat engine”. Essentially, this means that because the sun is closest to the equator the seawater in that region is the warmest. The warm water evaporates and forms clouds, which move toward the poles powered by their heat. These atmospheric loops, which move heat from the tropics to the poles, are called “connective cells”. Without this process the equatorial regions would be hotter than they are and the north and south would be much colder.

The wind in the central Pacific tends to blow from the east. This pushes water from South America towards Australia and Indonesia. As a result, sea levels have been found to be up to 60 centimetres higher in the west. The water that is pushed westward from the South American coast is replaced by colder water, which has a high nutrient level that consequently attracts fish. This makes the waters off Peru and Ecuador good fishing grounds.

An El Nino happens when the winds weaken and sea levels drop. The warmer water moves east and less water evaporates to form clouds. The results of this are twofold. The warmer water in the east reduces the number of fish and the lack of rain causes droughts. This can cause problems such as the forest fires that have plagued Indonesia and Australia in recent years. Additionally, El Nino is thought to be one of the causes of hurricanes that have devastated Central and North West America.

As the population has increased the effects of changing weather have had a greater impact. People are living in places, often in areas more likely to be affected by adverse weather, than they ever did before and in increased densities. This means that natural disasters affect more people. Natural resources are being used closer to their limits, so small changes in their availability can cause disruption. For example, in the past, South American fishermen could make a profit even during an EL Nino, but modern industrial fishing needs larger fish stocks to be profitable.

Knowing when an El Nino is developing allows people to make plans to lessen its negative effects. The system of buoys and satellites monitoring the Pacific allows scientists to predict the start of the 12 to 18 month El Nino cycle. As a result people can prepare. For example, in North East Brazil during the 1987 El Nino, farmers only got 15% of their normal grain harvest, but in 1992, when the government advised them to plant fast maturing plants, they got 82%.

The question of whether El Nino has been strengthened by global warming is unanswered. The National Centre for Atmospheric research believes that El Nino could be responsible for the increased temperatures in North America by changing the jet stream. Global warming may not be the direct cause. However, global warming may cause the local warming changes that cause El Nino and change atmospheric circulation. The National Oceanic and Atmospheric Administration suggests that global warming may increase El Nino effects by increasing temperatures and increasing water evaporation over land leading to floods.

El Nino is only one factor in the complex inter-relations that cause weather patterns, but it appears to be a major factor. By monitoring the phenomenon, we can limit its effects and avoid disasters and droughts.

 

Question 55: When does an El Nino occur?

A. The wind in the Pacific blows from the east

B. The equatorial regions become hotter and hotter

C. The sun is closest to the equator 

D. The winds weaken and sea levels drop

Question 56: The first extensive study of the El Nino phenomenon took place ______.

A. in 1992

B. in 1500s

C. from 1997 to 1998

D. during 1987

Question 57: The system used to track variations in weather conditions is called ______.

A. Planetary Heat Engine                                    

B. Connective Cells

C. El Nino or the infant

D. Tropical Atmosphere Ocean Array

Question 58: Why is El Nino more noticeable now than in previous times?

A. Industrial fishing.

B. There are small changes in natural resources.

C. People are now living in more dangerous areas than those of the past.

D. South American fishermen cannot make a profit during an El Nino.

Question 59: What is the benefit of monitoring the weather in the Pacific?

A. Provisions can be taken in advance against the El Nino.

B. The length of an El Nino is reduced by six months.

C. Farmers will harvest more grain.

D. Scientists can prevent El Ninos.

Question 60: The word “Essentially” in paragraph 3 mostly means ______.

A. Consequently

B. Accordingly

C. Basically

D. Primarily

Question 61: In what way is there a definite link between El Nino and global warming?

A. It increases Northern American temperatures by affecting the jet stream.

B. By inducing local warming changes.

C. Increasing rain and causing floods.

D. None of the above.

Question 62: All of the following are the effects of El Nino EXCEPT ______.

A. There are plagues in Australia and Indonesia.

B. There is a lack of rain.

C. There are more strong storms.

D. Fewer fish for fishermen to catch.

Question 63: The word “adverse” in paragraph 6 is opposite in meaning to ______.

A. unpropitious

B. favorable

C. disposable

D. commodious

Question 64: Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A. It is possible for scientists to predict the time when an El Nino was starting.

B. If atmospheric loops don’t move heat from the tropics to the poles, the north and south would be much colder.

C. Global warming may directly cause El Nino and change atmospheric circulation.

D. The origin of the name El Nino is based on the time when it happened.

 

SECTION B (2 points)

 

 

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers in complete sentences on your answer sheet.

 

Question 1: As soon as I solved one problem, another cropped up.

No sooner _________________________________________________________.

Question 2: “Why don’t you take a trip to the beach in summer?” said Alex.

Alex suggested _____________________________________________________.

Question 3: She didn’t understand what he was saying because she hadn’t read his book.

Had she ___________________________________________________________.

Question 4: When do you think this bridge was built?

How old ___________________________________________________________.

Question 5: Hannah was preparing to send an email to Richard when she saw his email.

Hannah was on _____________________________________________________.

 

 

II. In about 140 words, write a paragraph about the benefits of learning a second language. Write your paragraph on your answer sheet.

 

The following prompts might be helpful to you.

- Becoming smarter.

- Experiencing new cultures.

- Improving your job prospects.

 

_______THE END_______

 

ĐÁP ÁN

 

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (8,0 điểm)

 

Câu hỏi

Đáp án

Câu hỏi

Đáp án

1

C

33

A

2

B

34

C

3

A

35

D

4

D

36

A

5

C

37

B

6

B

38

A

7

C

39

A

8

A

40

A

9

B

41

D

10

C

42

B

11

B

43

B

12

D

44

B

13

A

45

A

14

B

46

C

15

A

47

D

16

A

48

B

17

A

49

D

18

D

50

B

19

C

51

C

20

B

52

C

21

C

53

D

22

D

54

D

23

C

55

D

24

D

56

C

25

C

57

D

26

D

58

C

27

B

59

A

28

D

60

C

29

C

61

D

30

A

62

A

31

A

63

B

32

C

64

C

 

B. PHẦN VIẾT (2,0 điểm)

 

I. Viết tiếp câu (0,1 điểm x 5 câu = 0,5 điểm)

 

Câu 1: No sooner had I solved one problem than another cropped up.

Câu 2: Alex suggested (that) I (should) take a trip to the beach in summer.

           Alex suggested (that) I (should) visit the beach/pay a visit to the beach/go to the beach/… in summer.

Câu 3: Had she read his book, she would/could/might have understood what he was saying.

Câu 4: How old do you think this bridge is?

Câu 5: Hannah was on the point of sending Richard an email when she saw his email.

 

II. Viết đoạn văn (1,5 điểm)

 


 
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Những tin mới hơn

 

Những tin cũ hơn

Thời điểm thi THPT QG

Bạn muốn tổ chức thi thử vào THPT QG khi nào?

Top